Urheilu Forssa

"Sydän kuumana, mutta pää kylmänä": Hurjat 35 leukaa tähtäimessä SM-kisoissa

Miika Forsten valmiina leuanvedon SM-kisoihin.
Miika Forsten on valmistautunut huolella lauantaina Jyväskylässä käytäviin SM-kilpailuihin. Kuva: Lassi Puhtimäki
Miika Forsten on valmistautunut huolella lauantaina Jyväskylässä käytäviin SM-kilpailuihin. Kuva: Lassi Puhtimäki

Miika Forsten pääsee hyvässä iskussa lauantaina Jyväskylässä käytäviin toistoleuanvedon veteraanien ja junioreiden SM-kilpailuihin. Harjoittelu on sujunut hyvin ja kunto on niin sanotusti tapissa.

– Odotukset ovat samat kuin projektiin lähtiessä. 35 hyväksyttyä leukaa on tarkoitus vetää. Ellei se mene, olen pettynyt, forssalainen Forsten sanoo.

Matkalle sattui yksi vastoinkäyminen, kun opettajana työskentelevä Forsten kaatui salibandykerhossa sillä seurauksella, että mursi oikeasta kädestään kaksi sormea. Forsten joutui pitämään kädessä viisi viikkoa kipsiä.

Toipuminen sujui kuitenkin hyvin. Forsten joutui pakon sanelema muuttamaan harjoitteluaan, mikä osoittautui hyväksi ratkaisuksi.

– Sormivamma oli tietysti iso miinus, mutta seurasi siitä hyvääkin. En olisi ilman sitä muuttanut harjoittelua ja oppinut, kuinka iso osa keskivartalolla on leuanvedossa.

 

Mikäli Forsten pystyy lauantaina 35 leukaa vetämään, tietää se hyvää sijoitusta M40-sarjan alle 70 kilon painoluokassa.

– Viiden viime kauden aikana vain kuusi kaveria on vetänyt kisoissa enemmän kuin 35 leukaa. Se on tulos, minkä kelpaa esittää.

Vahvat kannustusjoukot mukaan matkalle saava Forsten aikoo pitää kisasuorituksessaan ripeää tahtia.

– Tekniikkani on sellainen, että pidän kovaa tempoa. Tietysti täytyy pitää järki päässä, ettei hosumisella saa aikaan hylättyjä leukoja. Täytyy muistaa, että leuka tulee tangon yläpuolelle ja kädet oikenevat suoriksi. Jalkojen ristissä pitämisessä minulla ei ole ongelmia. Sydän kuumana, mutta pää kylmänä, kertaa Forsten taktiikkaansa. FL

Uusimmat

Näkoislehti

30.9.2020

Fingerpori

comic