Urheilu

Kuopion taika murtui: Hirmuinen T.Rex toi Tapio Mäki-Tulokkaan ensimmäisen voiton kalakukkokaupungissa

T.Rex ammentaa voimansa ja kuntonsa Tammelan Sukulassa. Kuva vuoden 2018 keväältä. KUVA: Lassi Puhtimäki

Sorsasalon lauantairavien päälähtö oli Kavioliigan osakilpailu, joka oli lämminveristen avoin 2100 metrin ryhmäajo. Sobel Conway oli lähdön suuri suosikki. Se jäi kiihdytyksessä keulaan avanneen Workout Wonderin taakse, mistä ei päässyt kirimään kunnolla missään vaiheessa. Lopulta ylivoimaiseen voittoon kiri T.Rex, joka juoksi porukan hännillä neljännessä ulkona. Iikka Nurmonen käänsi sen vapaalle loppukaarteessa ja Tapio Mäki-Tulokkaan valmentama vaihtoi hienosti rytmiä.

–  Monta kertaa olemme käyneet Kuopiossa yrittämässä ja tuntuu tosi hyvältä onnistua nyt täällä. Olimme etukäteen täysin altavastaajia ja ensimmäinen Kuopion voitto tuli tällä tavalla. T.Rex on edelleen vaarallinen näissä lähdöissä, kun saa selkäjuoksun. Seuraavana kolmena lauantaina oli lähtöjä tarjolla, joten T.Rex jatkaa niissä, Tapio Mäki-Tulokas sanoi.

Mäki-Tulokas sanoi, että edellinen startti Rovaniemellä meni pieleen, kun hevonen lyötiin yhtäkkiä hokkikenkään.

–  Ennen Rovaniemeä meillä oli kotona kurakelit ja siellä täysi talvi. Tänään T.Rex oli vetreämpi jo lämmityksessä.

Santtu Raitala voitti ensimmäistä kertaa raviohjastajien ajajaliigan. Kuvassa Raitala juhlii Atupemilla Pilvenmäellä. KUVA: Lassi Puhtimäki

Santtu Raitala vei ajajaliigan

Vuoden 2019 valtakunnallisen ajajaliigan, kuten myös Toto75-ajajaliigan voittanut Santtu Raitala ajoi Kuopiossa kaksi voittoa kohdelähdöissä. Toisessa kohteessa Nemea Facade oli keulasta kaiken luottamuksen arvoinen. Päätöskohteessa Minto’s Don Juan kiri johtavan takaa voittoon.

Vilju puristi avauskohteessa parhaiten. Se lähti kiriin etusuoralla kaukaa takaa, mutta kärkihevoset käyttivät voimia alkumatkalla. Humiseva kiri voittoon rivin kolmannessa kohteessa. Se lähti kiriin kolmannessa kaarteessa toisesta ulkoa. Lopussa Humiseva ohitti johtaneen H.V. Tuurin. Lähtö keskeytettiin kerran, kun Lorutyttö kaatui ensimmäisellä takasuoralla. Se selvisi haavereitta. Sykloni puristi voittoon viidennessä kohteessa. Faith In Life hallitsi keulasta enintään 40 000 euroa tienanneiden ryhmää.

Toto75-rivi palautti 1238,98 euroa.

Uusimmat

Näkoislehti

14.8.2020

Fingerpori

comic