Urheilu Forssa

Taas tappio: Terävä TamU ei jättänyt aseettomalle FJK:lle mahdollisuuksia

FJK yhä ilman voittoja tämän kauden Kolmosessa.
Yksi harvoista puolittaisista forssalaistilanteista. Topi Kuisma rynni TamUn maalille, mutta maalivahti Henri Savolainen ehti ensin palloon. Kuva: Tapio Tuomela
Yksi harvoista puolittaisista forssalaistilanteista. Topi Kuisma rynni TamUn maalille, mutta maalivahti Henri Savolainen ehti ensin palloon. Kuva: Tapio Tuomela

2000-luvulla kolme Suomen mestaruutta voittanut Tampere United oli liian iso pala purtavaksi Forssan Jalkapalloklubille. Vaikka TamU on valahtanut vuosien saatossa liigatasolta Kolmosen keskikastiin, joukkue ei jättänyt FJK:lle lauantaina mahdollisuuksia.

Äänekkäiden kannattajiensa tukema TamU jaksoi pyörittää ja puhkoi lopulta forssalaispuolustuksen viedessään sarjapisteet mukaansa ansaitusti 0–2 (0–0) -voitolla.

– Ei tämä ollut pelillisesti sitä mihin pystymme ja mitä pitää tällä tasolla esittää voittaakseen. Olimme huolimattomia ja teimme asioita mitä ei ollut sovittu, toisaalta emme tehneet niitä asioita mitä oli sovittu, totesi FJK:n valmentaja Miika Murtolahti ottelun jälkeen.

Huono peli, huono tulos

TamU vei Lamminrannassa ottelua alusta asti. Joukkue pyöritti peliä ja hyökkäsi maltilla, FJK puolestaan vetäytyi puolustukseen.

FJK:n tiukasta puolustuksesta huolimatta TamU loi ensimmäisellä puoliajalla puolisen tusinaa hyvää tekopaikkaa, mutta FJK:n maalilla torjunut Christoffer Enckelman pystyi pitämään maalinsa puhtaana.

Toisella puoliajalla kipeästi pisteitä tarvitseva FJK joutui avaamaan peliään. FJK saikin pidettyä hieman enemmän palloa, mutta tekopaikkoihin joukkue ei päässyt sitten millään.

TamU sai nyt enemmän tilaa ja käytti tilaisuutensa hyväkseen. 59. minuutilla vapaaksi jätetty Topias Järvelä laukoi vieraat johtoon. 0–2-maalin teki 71. minuutilla aivan vapaana ollut vaihtomies Oskari Korpinen.

FJK yritti loppuun asti, mutta kunnon maalipaikkoja se ei pystynyt luomaan.

– Kun pelataan näin huonosti, niin selvä on, että vastustaja rankaisee jossain vaiheessa, Murtolahti sanoi.

Enckelman teki voitavansa

FJK:n ykkösmies oli joukkueen maalille kesken kauden palannut Christoffer Enckelman. Santeri Ketola taisteli puolustuksessa erinomaisesti, mutta kärkimies Jere Rauhansalo sai liian vähän palloa.

– Tämä oli kolmas pelini tällä kaudella. Hyvältä se pelaaminen tuntuu, vaikka olihan se harmi, että nyt hävittiin. Viikon päästä on seuraava peli Valkeakoskella, sieltä pitää hakea kolme pistettä Forssaan, Enckelman jutteli.

FJK on seitsemän ottelun jälkeen kahdella tasapelipisteellä Kolmosen lohkonsa viimeisenä, eroa seuraavana olevaan Patoon on neljä pistettä. 11 pinnaa kerännyt TamU on sarjataulukossa kuudentena.

FJK:lla on runkosarjassa neljä peliä aikaa avata voittotilinsä. FL

Uusimmat

Näkoislehti

10.8.2020

Fingerpori

comic