Urheilu Forssa

Taistelu jatkuu: Palloseura ei saanut vielä ratkaistua sarjaa

Raahe-Kiekko haki taidolla ja vähän tuurillakin avausvoittonsa puolivälieräsarjassa.
FPS ei pystynyt katkaisemaan puolivälieräsarjaa torstai-iltana kotijäällään. Taistelu jatkuu lauantaina Raahessa. Kuva: Tapio Tuomela
FPS ei pystynyt katkaisemaan puolivälieräsarjaa torstai-iltana kotijäällään. Taistelu jatkuu lauantaina Raahessa. Kuva: Tapio Tuomela

FPS ei pystynyt käyttämään hyväkseen ensimmäistä tilaisuutta noustakseen Suomi-sarjan välieriin. Hyvän avauserän jälkeen joukkue ei löytänyt parasta iskuaan ja taipui Raahe-Kiekolle lopulta jatkoerässä maalein 3–4 (1–0, 1–2, 1–1, 0–1). Raahe-Kiekko kavensi puolivälieräsarjan otteluvoitot 1–2:een, ja taistelu jatkopaikasta jatkuu lauantaina Raahessa.

Välieriin etenee kolmella otteluvoitolla.

– Olemme vieneet kaikissa peleissä laukaukset, niin tänäänkin. Maalintekoon pitää saada ytyä ja lisää kurinalaisuutta muutenkin peliin. Ja vastustajan maalin hinta pitää saada kovemmaksi, evästi FPS-valmentaja Asko Rantanen.

FPS menetti hallinnan

Avauserä painettiin pitkälti yhtä maalia. Peliä hallinneella Palloseuralla oli jo muutama maukas tekopaikka, ennen kuin Miku Ronkainen viimeisteli 1–0-avausmaalin ylivoimalla. Totte Moberg tarjoili vapauttavan syötön ja Ronkainen laukoi tarkasti takakulmaan ohi Raahe-Kiekon maalivahdin Patrik Koiviston. 

Toisen erän alku oli sen sijaan heppoinen FPS:ltä. Raahe-Kiekko pääsi peliin mukaan, kun Kristian Tikka sai kaksiminuuttisen kampituksesta. Raahe käytti ylivoiman hyödykseen Jesse Häkkisen sivallettua tasoituksen maalin kulmalta.

Vieraat karkasivat 1–2-johtoon ennen erän puoliväliä. FPS pelasi pehmeästi omassa päässä ja vapaaksi unohdettu Joonas Hatula vei Raahe-Kiekon johtoon.

Kolmanteen erään lähdettiin kuitenkin tasanumeroissa, sillä Miku Ronkainen pääsi lämäämään 2–2-lukemat Totte Mobergin hyvästä pohjustuksesta. 

Kolmannessa erässä Raahe-Kiekko iski jälleen alkutahdit. FPS sortui seisoskeluun omalla puolustusalueella ja vieraat kiittivät. Jesse Häkkinen viimeisteli 2–3-lukemat Palloseuran pelaajien hämmästellessä tapahtunutta.

FPS sai tämän jälkeen taas otetta ja vei peliä. Joukkue nousi tasoihin todellisella pudotuspeliosumalla. Kiekko pyöri Raahe-Kiekon maalilla, mutta Koivisto kesti vielä. Lopulta valtavan runnomisen päätteeksi Otto Rantanen survoi numerot 3–3:een. Ei kaunista, mutta riittävän tehokasta.

Nyt pomppi Raahelle

Erässä ei enää hyvästä yrityksestä huolimatta nähty maaleja, joten ratkaisua haettiin jatkoerästä. Sitä ei ehditty pelata kuin pari minuuttia, kun Teemu Vääräkosken laukoma kiekko muutti suuntaa FPS-pakin mailasta ja yllätti Petrus Lintosen. Tähän raahelaisten onnenkantamoiseen asti Palloseura oli hallinnut erän tapahtumia selvästi.

– Ei tätä auta jäädä murehtimaan. Vastustaja taisteli kaikin keinoin voitosta, ja nyt kävi näin. Nyt pomppi heille, seuraavaksi taas meille. Sarja on edelleen meidän eduksi 2–1, Rantanen muistutti. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic