Urheilu Forssa

Takaisin tositoimiin: Ringettetytöt palasivat nälkäisinä jäälle

FoPS Ringette aloitti kauden perinteisellä kesäleirillä Forssan jäähallissa.
Maalintekotreeniä. Katja Laakso veivaa, maalivahtivalmentaja Sini Mäkelä yrittää torjua. Kuva: Lassi Puhtimäki
Maalintekotreeniä. Katja Laakso veivaa, maalivahtivalmentaja Sini Mäkelä yrittää torjua. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssan jäähallissa on riittänyt alkuviikon säpinää, kun FoPSin ringettetytöt aloittelevat kautta perinteisellä kesäleirillä. Tuttuun tapaan mukana hallilla ovat kaikki joukkueet taustahenkilöineen.

– Tämä on kiva perinteinen tapahtuma, jossa eri-ikäiset harrastajat ja taustavoimat kohtaavat taas kesän jälkeen toisensa täällä jäähallin viileydessä. Pelaajat ovat jäälle päästessään intoa piukassa, aivan kuin varsat kesälaitumella, kertoo FoPS Ringetten valmennuspäällikkö Anu Pitkänen.

Kolmepäiväinen leiri noudattaa hyväksi havaittua kaavaa. Ohjelmassa on treeniä, oheisharjoitteita, erilaisia pelejä ja ylipäätään hauskaa yhdessäoloa.

– Aika pitkälti lähdemme perusasioista liikkeelle. Paljon luistelua, syöttelyä ja laukauksia. Leirin edetessä mennään tarkemmin pelillisiin asioihin, Pitkänen kertoo.

Leiri huipentuu keskiviikkona pelattaviin harjoitusotteluihin. FoPSin C-nuoret kohtaavat Espoon C2 -joukkueen, B-nuoret saavat vastaansa Nurmijärven Seiskat.

C-nuorten ottelu alkaa hallilla kello 12.30, B:n peli kello 14.

FoPS Ringettellä on joukkueet F-, E-, C- ja B-junioreissa. Pienten ikäluokkien takia D-nuoriin ei joukkuetta pystytty alkavaksi kaudeksi kasaamaan.

Naisten edustusjoukkuetta FoPSilla ei tällä kaudella ole, kun osa viime kauden joukkueesta muutti paikkakunnalta saatuaan opiskelupaikan. Noin kentällisen verran pelaajia viime kauden joukkueesta siirtyi EKS:ään, jossa he pelaavat alkavan kauden Ykkössarjaa. EKS:kään ei olisi saanut naisten Ykkössarjaan joukkuetta ilman Forssan apuja.

– Keräämme kyllä naisiin harrastejoukkueen, pelaamme luultavasti Lady-sarjaa. Siinä porukassa on leveä ikähaarukka, olisiko 15–50 vuotta, Pitkänen kertoo.

Uusia harrastajia toivotaan erityisesti F-tyttöihin, joka on hyvä ryhmä ringetten aloittamiseen. Syksyllä alkaa pyöriä myös perinteinen ringettekoulu.

– Ringette on sääntöjensä vuoksi jääpeleistä nopein. Se vaatii myös yhteistyökykyä, koska tässä lajissa ei yksin pelaamalla pärjää.

FoPSin kovimmat tykit, B- ja C-nuoret pelaavat ensi talven valtakunnallista sarjaa.

– Lähdemme C-sarjaan nuorella porukalla. Teemme parhaamme ja pyrimme kehittymään. Kauden päätavoite on asetettu C-nuorten SM-turnaukseen keväällä, toteaa Pitkänen, joka toimii C-nuorten vastuuvalmentajana.

FoPSin B-nuorten joukkue lähtee kovat piipussa ikäluokan SM-karsintasarjaan.

– Kyllä sen voi jo sanoa, että tähtäämme SM-sarjaan, kertoo B-nuorten vastuuvalmentaja Mika Ahonen.

Ahosen mukaan FoPSilla on B-nuorissa iskukykyinen joukkue.

– Viime kauden joukkueesta valtaosa jatkaa. Meidän ei tarvitse enää tutustuttaa pelaajia toisiinsa, vaan pystymme jatkamaan siitä mihin keväällä jäimme. FL

Näkoislehti

27.5.2020

Fingerpori

comic