Urheilu Forssa

Tammavaltikka palaa kahden osalähdön kilpailuksi osaksi Special finaalitapahtumaa

Mika Forss ohjasti viime vuonna Willow Priden Tammavaltikan voittoon. Kuva: Tapio Tuomela
Mika Forss ohjasti viime vuonna Willow Priden Tammavaltikan voittoon. Kuva: Tapio Tuomela

Vuodesta 1973 Forssan Pilvenmäellä ajettu lämminveritammojen suurkilpailu Tammavaltikka juostaan elokuun viimeisenä viikonloppuna taas kaksipäiväisenä.

Viidenkymmenen vuoden historian jälkeen Tammavaltikka palaa osittain juurilleen ja on yksi osa Pilvenmäen kehittämisstrategiaa, joka tullaan julkaisemaan tämän vuoden aikana.

Tammavaltikan tähdittämä viikonloppu tulee olemaan Pilvenmäen ravivuoden tärkein tapahtuma. Tänä vuonna siihen liittyy odotettu neljän kilometrin kovimpien suomenhevosten koitos Pilvenmäki Maraton sekä keväältä koronan vuoksi peruutettu Pilvenmäki Special.

Alkuperäisille juurille

Tammavaltikka juostiin kahden osalähdön kilpailuna lähes 40 vuoden ajan, kunnes vuonna 2007 se päätettiin muuttaa pelkästään maililla kilpailtavaksi ja nyt viisi viime vuotta paras tamma on kruunattu 2140 metrin matkalla.

Tammavaltikka palaa alkuperäisille juurilleen ja tammat mittelevät parasta kokonaisaikaa tavoitellen paremmuudestaan, perjantaina 1640 metrin matkalla ja lauantaina 2640 metrin taipaleella. Osalähtöjen ja kokonaiskilpailun voittajatamman on mahdollisuus kuitata 30 000 palkintoeurot. Tammavaltikka on kutsukilpailu 4-vuotiaille ja vanhemmille lämminveritammoille. Tammavaltikan voittaja on nopeimman kokonaisajan saavuttaja.

Kokonaiskilpailussa kokonaisaikojen paremmuusjärjestyksessä palkitaan viisi parhaan kokonaisajan saavuttanutta tammaa (15 000 – 7500 – 4500 – 3000 – 1500).

Pilvenmäen raveissa perjantaina 13.6. annettiin ensimmäinen kutsu vuoden 2020 Tammavaltikkaan. Kutsuttu oli Harri Koivusen valmentama ja Apollo Holding Oy:n omistama Selene Lune.

– Uutena lisämausteena syksyn Tammavaltikkaan tulee mukaan myös, se että lähtöratojen valintajärjestys arvotaan kutsuttujen tammojen kesken. Arvonnan järjestyksessä hevosten edustajat saavat valita ensimmäiselle matkalle ratansa ja toiseen osalähtöön valintajärjestys on käänteinen eli ensimmäisenä ensimmäiselle matkalle lähtöratansa valinnut hevosen edustaja saa toiselle matkalle hevoselleen lähtöradan viimeisenä, kertoo Pilvenmäen toiminnanjohtaja Elina Hirvonen sääntöjen muutoksesta.

Paljon ohjelmaa

Perjantaina 28.8. Tammavaltikan 1. osalähdön lisäksi juostaan Pilvenmäki Specialiin osallistumisoikeuden omaavien hevosten Special Consolation lähtö, lämminveristen 2640 metrin Montén SE-koe sekä amatööriohjastajien SM-karsintalähtö.

A- ja B-ponien Tammavaltikat käynnistävät lauantain ja Tammavaltikan, Maratonin ja Special finaalin lisäksi kaviouralla nähdään muun muassa Salamakypärät 2020 osalähtö.

Ravisuomessa ei ravattu huhti- ja toukokuussa, jolloin Forssan Pilvenmäellä piti kilpailla Pilvenmäki Specialin finaalipaikoista ja kilpailun finaalista. Pilvenmäen lisäksi karsintalähtöjä on muutaman vuoden aikana ravattu sekä Kuopiossa, että Oulussa. Kun ravien ajaminen kesäkuussa käynnistyi selvitettiin mahdollisimman hyviä mahdollisuuksia tarjota ilmoitetuille hevosille oikeus karsia kaikilla paikkakunnilla ja järjestää finaalille paikka arvoiseensa kohtaan kalenterissa.

Finaali ajetaan lauantaina 29.8. Pilvenmäen syksyn ykkösraveissa ja karsintalähdöt 18.8. tiistairaveissa. Kuopiossa karsintalähtö juostaan tiistaina 11.8. ja Oulussa maanantaina 10.8.

Päällekkäisyyksiä

Pilvenmäki Specialin karsinnat sekä finaali aiheuttaa päällekkäisyyden vuoden 2020 Derbyn karsintojen kanssa ja Forssan Seudun Hippoksen hallitus onkin päättänyt palauttaa suoritetun osallistumismaksun Derby-karsintaan osallistuvan ja Pilvenmäki Specialin karsinnoista poissaolevalle hevosen omistajalle. Pyyntö Pilvenmäki Specialin vuoden 2020 osallistumismaksun palautuksesta tulee osoittaa Pilvenmäen raviradan toimistolle Derby-karsintapäivän osallistumisen todentamisen jälkeen.

Pilvenmäki Special Consolation lähtö 2020 Pilvenmäki Specialiin osallistumisoikeuden omaaville hevosille juostaan perjantaina 28.8. Osallistumisoikeus Consolation lähtöön on kaikilla hevosilla, jotka ovat lunastaneet osallistumisoikeuden Pilvenmäki Specialiin vuodelle 2020.

Yleisön mahdollisuuksista osallistua Pilvenmäen syksyn ykkösraveihin tiedotetaan heinäkuussa. Heinäkuussa Pilvenmäellä ravataan pe 10.7. klo 17.30 ja pe 17.7. klo 18. FL

Uusimmat

Näkoislehti

28.9.2020

Fingerpori

comic