Urheilu Tammela

Tammelalainen Elias Seppänen jatkaa hurjassa vauhdissa F4:ssä

Elias Seppänen kaasutteli viikonloppuna kolme voittoa Intiassa. Kuva: Meritus GP
Elias Seppänen kaasutteli viikonloppuna kolme voittoa Intiassa. Kuva: Meritus GP

Intiassa, Madras Motor Race Circuitilla ajettiin South East Asian Formula 4 -sarjan viides kilpailuviikonloppu. 15-vuotias tammelalainen Elias Seppänen dominoi tapahtumaa lähes täydellisesti ajaen vapaiden harjoitusten ylivoimaisesti nopeimman ajan sekä molemmissa aika-ajoissa paalulle.

Ensimmäisessä kilpailussa Seppänen pääsi onnistuneen starttinsa ansiosta johtoon ja ajoi voittajana maaliin. Toiseen kilpailuun lähdettiin käänteisessä lähtöjärjestyksessä. Viimeisenä matkaan lähtenyt nuorukainen oli ruutulipulla viidentenä.

Kolmanteen kilpailuun Seppänen starttasi paikalta kolme. Seppänen sai loistavan startin ja nousi jo ensimmäisessä mutkassa kärkeen ja ajoi kilpailun voittoon.

Neljänteen kilpailuun lähtöjärjestyksen määräsi aika-ajojen toiseksi nopein aika. Paalulta matkaan lähtenyt Seppänen teki eroa muihin heti alkukierroksilla. Turva-auton tultua radalle ero kuroutui kiinni ja turva-auton jälkeen sai Seppänen tehdä töitä pitääkseen ykköspaikkansa. Siinä onnistuttuaan viikonlopun kolmas voitto oli sinetöity.

– Olin tyytyväinen viikonlopun suoritukseen. Viime vuonna sarjaa ajaneille rata oli entuudestaan tuttu, mutta aika monelle uusi. Oli kiva huomata, että uuteen rataan tottuminen ja oppiminen ei vienyt minulta kauan. Luulin myös haastavammaksi kilpailemisen yli 35 asteen lämpötilassa, mutta hyvin jaksoin keskittyä lämmöstä huolimatta, toteaa Seppänen.

South East Asian seuraava kilpailuviikonloppu ajetaan myös Intian Madras Motor Race Circuitilla ensi viikonloppuna.

Uusimmat

Näkoislehti

31.5.2020

Fingerpori

comic