Urheilu

Tammelalainen Elmo Laiho on mukana kenttäratsastuksen EM-kilpailuissa Hollannissa

Tammelalaisratsastaja edustaa Suomea kenttäratsastuksen EM-kilpailussa Hollannissa.
17-vuotias Elmo Laiho sai Elsa's Isabellen eli Wendyn 12-vuotiaana. Nyt ratsukko on mukana EM-kilpailuissa Hollannissa.
17-vuotias Elmo Laiho sai Elsa's Isabellen eli Wendyn 12-vuotiaana. Nyt ratsukko on mukana EM-kilpailuissa Hollannissa.

Tammelalainen kenttäratsastaja Elmo Laiho edustaa Suomea parhaillaan käynnissä olevissa kenttäratsastuksen EM-kilpailuissa Hollannin Maarsbergenissä sekä yksilökilpailussa että Suomen nelihenkisessä joukkueessa. 17-vuotias Laiho osallistuu ensimmäistä kertaa tämän mittaluokan kilpailuihin, kyseessä ovat samalla Laihon uran ensimmäiset arvokilpailut. Laihon lisäksi kisaamassa on 80 Euroopan parasta juniorikenttäratsastajaa.

Kenttäratsastus on laji, jossa on kolme osakoetta, kouluratsastus, maastokoe ja rataesteosuus. Kustakin kertyy virhepisteitä ja vähiten virhepisteitä kerännyt ratsastaja voittaa.

Ensimmäisenä ratsastettiin kouluosuus. Laihon tulos oli 53,42% ja sijoitus 72:s.

– Tulos oli huono, mutta se olisi voinut olla paljon huonompikin. Parhaana päivänään Elmo yltää noin 15 prosenttia parempaan tulokseen. Joukossa oli hyviäkin pätkiä, mutta virheistä rokotetaan. Täällä on tiukka arvostelu, kuten tällaisissa kilpailuissa pitääkin. Elmo jännitti ensimmäisiä arvokisojaan todella paljon ja hänen sielunsa peili Wendy (Elsa’s Isabelle) kävi lähes täysverisenä hevosena sen johdosta kuumana. Elmo sai kyllä pelastettua monta kohtaa ja näin kovien ratsastajien joukossa ollaan tyytyväisiä tähänkin, kertasi Elmo Laihon tiiminjohtaja ja äiti Katariina Laiho.

Muista suomalaisista Sami Siltakorpi on kouluratsastuksen jälkeen sijalla 14, Hedwig Wikström sijalla 36 ja Emmi Tapio sijalla 76.

 

Lauantaina ratsastetaan vaativin osuus eli maastokoe, joka on yli neljä kilometriä pitkä mäkisessä maastossa oleva erittäin tekninen esterata. Erilaisia kiinteitä esteitä on lähes 30. Huippuvauhti maastoradalla on yli 500 metriä minuutissa ja yliajasta saa virhepisteitä.

– Näin vaikeaa maastorataa Elmo ei ole koskaan treenannut. Ratsukon vahvuudet ovat maastoesteissä ja sijoitusta on mahdollisuus parantaa myös sunnuntain rataesteissä, mutta olemme tyytyväisiä, mikäli hän pääsee lauantaina maaliin. Silloin pidämme kyllä kovat juhlat, Katariina Laiho kertoo.

Mikäli Laiho ei saa maastosta tulosta, kisa on siinä. Jos hän pääsee lauantaina maaliin, sunnuntaina on vuorossa rataesteosuus estekorkeudella 115 senttimetriä. Rataesteosuuden jälkeen virhepisteet ynnätään ja sijoitukset ovat selvillä. FL

 

 

 

 

Näkoislehti

27.5.2020

Fingerpori

comic