Urheilu

Tammelalainen Pilvi Tuominen kouluratsastuksen joukkuemestariksi

Pilvi Tuominen juhli Suomen mestaruutta Helsingin Ratsastajien joukkueessa. Kuva: Lotta Luomajärvi
Pilvi Tuominen juhli Suomen mestaruutta Helsingin Ratsastajien joukkueessa. Kuva: Lotta Luomajärvi

Tammelalainen Pilvi Tuominen ratsasti G-Renzon kanssa Suomen mestariksi kouluratsastuksen SM-joukkuekilpailussa Helsingissä.

Helsingin Ratsastajia edustava Tuominen löi heti kilpailun aluksi tyrmäävät pisteet voitettuaan selkeästi luokkansa.

Joukkueen toinen ratsastaja Anni Plith hevosella Pin Rock´s Hannibal jatkoi lähes yhtä loistavalla tuloksella ja oli myös luokkansa paras.

Viimeisenä ratsastanut Louise Jönsson hevosella Dayna varmisti joukkueelle toisella sijallaan Suomen mestaruuden.

Tuomisella ja G-Renzolla on ollut erinomainen vuosi. Kansallisissa kilpailuissa on tullut menestystä edellisvuosien tapaan. Pari viikkoa sitten kansallisissa kilpailuissa Lappeenrannassa Pilvi ja G-Renzo voittivat jokaisena kolmena päivänä pääluokat. Tuominen ja G-Renzo, kutsumanimeltään ”Reino”, olivat jopa ylivoimaisia yhdessä kauden pääkilpailustaan.

– Olen todella yllättynyt, mutta samalla erittäin onnellinen voitosta! Tiesin kyllä, että jos pidämme oman tasomme, niin kyllä tästä hyvä tulee. Joukkueemme muihin jäseniin luotin myös täysin. Joukkueenjohtajamme Sonja Lesch tsemppasi meitä siihen malliin, että yksinkertaisesti epäonnistuminen ei tullut edes mieleen, Tuominen kommentoi.

Tuominen haki G-Renzon Hollannista yhdessä miehensä Tero Tuomisen kanssa hevosen ollessa vasta 5-vuotias. Reino on nyt 13-vuotias, joten sillä on vielä useita vuosia aikaa kilpailla, mikäli säilyy terveenä.

Pilvi Tuominen on kouluttanut hevosen itse, joten tulosten taustalla oleva ratsukon välinen yhteys on poikkeuksellisen tiivis. Tämä tekee valmentajien työn helpommaksi ja nopeuttaa ratsukon kehitystä.

– Se oli rakkautta ensi silmäyksellä. Tavoite on, että vielä tällä kaudella Nina Dunderin ja Maik Kohlscmidtin valmentama ratsukko siirtyy korkeimmalle eli Grand Prix-tasolle. Siinä Suomessa kilpailee vain kourallinen ratsukoita, joten eiköhän seuraava tavoite ole henkilökohtaiset SM-kilpailut sekä kansainväliset areenat, Tuominen suunnittelee.

Asiasanat

Uusimmat

Näkoislehti

12.7.2020

Fingerpori

comic