Urheilu Forssa

Tammelan Ryskeen voimanpesät kovin tavoittein EM-penkin kotikisoihin

Ryskeeltä kaksi, ehkä kolmekin nostajaa Tampereella käytäviin penkkipunnerruksen EM-kilpailuihin.
Mikko Tiensuu treenaa EM-kisoja kohti paloaseman punttisalilla. Varmistamassa kisoihin lähtevä Olli Skogberg ja varasijalla oleva Janne Hakala. Kuva: Lassi Puhtimäki
Mikko Tiensuu treenaa EM-kisoja kohti paloaseman punttisalilla. Varmistamassa kisoihin lähtevä Olli Skogberg ja varasijalla oleva Janne Hakala. Kuva: Lassi Puhtimäki

Tammelan Ryskeen Mikko Tiensuu ja Olli Skogberg edustavat Suomea lokakuussa Tampereella käytävissä kaikkien ikäluokkien varustepenkkipunnerruksen EM-kisoissa. Ryske voi saada kisoihin vielä kolmannenkin nostajan, sillä Janne Hakala on nimetty varanostajaksi EM-kisoihin.

– Onhan se hienoa, että näin pienestä seurasta valitaan näin monta edustajaa EM-kisoihin, kolmikko kertoo.

Kisat nostetaan 15.–19. lokakuuta Tesoman palloiluhallissa Tampereella.

– Siitä on etua, että kisat käydään kotimaassa, eikä tarvitse matkustaa ulkomaille. Paikat ja systeemit ovat tuttuja, kotimaisella kielelläkin voi hoitaa asiansa. Lisäksi on kotiyleisö kannustamassa, Tiensuu toteaa.

Varustepenkissä aina viihtynyt Tiensuu lähtee Tampereelle kovin tavoittein. Tiensuu kisaa M40-sarjan alle 105 kilon painoluokassa.

– Olen tarkastellut aiemmin pidettyjä kisoja ja havainnut, että 250 kilolla mitali on varma, 260–270 kilolla saa todennäköisesti kultaa, Tiensuu kertoo.

Tammelalaisnostaja aikoo ensimmäisellä kisanostolla varmistaa tuloksen. Se tarkoittaa, että ensimmäinen kisanosto tehdään noin 235 kilosta. Toisella nostolla hän aikoo varmistaa mitalin ja kolmannella yrittää kultanostoa.

Tiensuu on hyvässä kunnossa ja aloittaa paitanostot syyskuussa pidettävällä maajoukkueleirillä. Pitkään vaivannut olkapääkin on kunnossa.

– On ollut hienoa nostaa, kun olkapäähän ei satu yhtään.

Tiensuu uskoo, että hän pystyy nelikymppisenä parantamaan ennätyksiään. Miehen paras tulos on vuonna -06 alle satakiloisiin nostettu 265,5 kiloa, joka oli aikanaan Suomen ennätys.

– Jos olkapää pysyy kunnossa, voi ennätys parantua. Olen nostanut ennätystäni enemmän salilla, mutta se on tietysti eri asia kuin virallinen kisanosto, Tiensuu sanoo.

M60-sarjan alle 105 kilon painoluokassa kilpaileva Olli Skogberg tähtään 190 kilon tulokseen. Tuolla kilomäärällä ollaan lähellä EM-mitalia.

– Olen kunnossa kisapaikalla, vielä en sitä ole, Skogberg hymähtää.

Jokioislainen Skogberg ei nosta kovin usein penkkipaidan kanssa, mutta uskoo sen sujuvan.

– Tiistain treenin perusteella nostotekniikka tuntuu hyvältä. Nostan vähän paidalla, mutta kyllä se siellä muistissa on.

Janne Hakala huoltaa kisoissa Skogbergiä. On myös mahdollista, että hän kilpaileekin EM-lavalla. Forssalaisnostaja on viidennellä varasijalla yli 120 kilon sarjaan.

– Vaikea sanoa nostanko, tässä on vielä kaksi kuukautta aikaa. Pidän kuitenkin koko ajan mielessä, että kutsu voi käydä ja olen valmiina.

Hakala on hieman alipainoinen yli 120 kilon sarjaan, mutta lupaa runtata rajan rikki, jos lähtö kisoihin tulee. FL

Kolme vahvaa Ryskeestä

Tammelan Ryskeen Mikko Tiensuu ja Olli Skogberg on valittu varustepenkin kaikkien ikäluokkien EM-kisoihin Tampereelle 15.–19. lokakuuta. Janne Hakala on varasijalla.

Mikko Tiensuu

Nostaa M40-sarjan -105-kiloisissa.

Ennätys varustepenkissä 265,5 kiloa vuodelta -06. Tulos oli -100 kilon sarjan SE.

Parhaita saavutuksia SE:n lisäksi 2 PM-kultaa, ja EM-kuudes.

Olli Skogberg

Kilpailee M60-sarjan -105-kiloisissa.

Ennätys 195 kiloa alle 90-kiloisiin vuonna -09.

Parhaita saavutuksia M50-sarjan EM-kuudes voimanostossa -12, samoissa kisoissa lajipronssi penkistä.

Janne Hakala

Nostaa yleensä M40-sarjan -120-kiloisissa, EM-kisoissa mahdollisesti +120-kiloissa.

Ennätystulos 240 kiloa vuodelta -06.

Parhaita saavutuksia voimanoston EM-seiska, lajipronssi maastavedossa -19, Länsi-Euroopan mestaruuskisojen pronssi, kaksi PM-mitalia.

Uusimmat

Näkoislehti

5.6.2020

Fingerpori

comic