Urheilu Tammela

Tammelan Veneseuran Juha Ketola kaasutteli SM-kultaa kotivesillä

Arttu Saari ajoi kolme kolmossijaa uudessa luokassa.
Tammelan Veneseuran Juha Ketolan vauhti oli parasta Kuivajärven vesillä. Kuva: Lassi Puhtimäki
Tammelan Veneseuran Juha Ketolan vauhti oli parasta Kuivajärven vesillä. Kuva: Lassi Puhtimäki

Tammelan Veneseuran Juha Ketola palasi välivuoden jälkeen O250-luokan Suomen mestariksi kilpaveneilyssä. Tällä kertaa mestaruus ratkesi yhtenä viikonloppuna, Tammelan Kuivajärvi Racessa.

Ketolan voitto neljän kuljettajan välisessä kilpailussa varmistui jo kolmen ajetun osalähdön jälkeen. Lauantaina Ketola kaasutteli kolme ja yksi. Sunnuntain ensimmäisessä osalähdössä hän karautti heti pitävään keulaan. Kun pahimmat uhkaajat, moninkertainen MM-mitalisti Ilkka Rytkönen ja Niklas Riikonen eivät päässeet matkaan ja Joonas Riikonen ajoi toiseksi, Ketola ei enää mestaruutta voinut menettää. Neljästä osalähdöstä kolmen parhaan sijoitukset laskettiin loppupisteisiin, joten Ketolalla oli varaa keskeyttää viimeisessä osalähdössä, jonka voitti Joonas Riikonen.

– Hyvältähän se mestaruus tuntuu. Ensimmäisen päivän jälkeen piti vaihtaa peräakseli. Varakappaleesta ovat laakerit sen verran loppu, etten osallistunut harjoituksiin ennen starttia. Itse kilpailussa ei ollut ongelmia, Ketola kertasi kolmannen osalähdön tapahtumia.

O250-luokan veneiden vauhti nousee parhaimmillaan yli 150 kilometriin tunnissa. 51-vuotias Ketola myöntää naureskellen, ettei laji ole enää vanhan näin vanhan miehen hommaa.

– Itse asiassa en olisi varmaan hankkinut lisenssiä tälle kaudelle, ellei Suomen mestaruutta olisi ratkaistu kotiradalla Tammelassa. Syksyllä ehkä suunnataan kilpailemaan Itämeren eteläpuolelle. Jos nuo nuoremmat miehet jatkavat ensi kaudella, minäkin jatkan.

Tammelassa piti ajaa Suomen mestaruudesta myös O125-luokassa, mutta siihen ei ilmoittautunut riittävästi kuljettajia. Sampsa Vaarala kävi ajamassa kaksi kertaa isompien koneiden mukana neljä lähtöä, mutta titteliä ei tällä kertaa irronnut.

Tammelan Veneseuran kuskeja nähtiin kotivesillä Ketolan lisäksi vain yksi. GT30-luokkaan täksi kaudeksi siirtynyt Arttu Saari on vielä ottamassa tuntumaa uuteen luokkaan, mutta ajot Kuivajärven vesillä toivat kolme kolmossijaa ja yhden nelossijan. Kokonaispisteissä Saari jäi niukasti neljänneksi. Luokan voittoon ajoi kolme ensimmäistä osakilpailua lauantaina voittanut Noel Vänttinen.

– Tämä on ensimmäinen vuosi GT30-luokassa. Haemme balanssia, emmekä ajattele, että osakilpailuja pitäisi voittaa. Menestystähtäimet ovat ensi kaudessa. Olen ihan tyytyväinen viikonlopun ajoihin, kertoo GT15-luokassa hyvin menestynyt forssalaiskuljettaja. 16-vuotias Saari on luokan nuorin kuljettaja.

Isä ja tallipäällikkö Kari Saari kertoo, että erityisesti lähdön kanssa on ollut varapotkurien kanssa ongelmia.

– Olemme tilanneet uudet potkurit Virosta jo syksyllä, mutta ne eivät ole vieläkään tullut. Niiden on luvattu tulevan näinä päivinä mikä olisi hyvä, sillä kolmen viikon kuluttua ajetaan Jyväskylässä SM-osakilpailu, ja sinne olisi hyvä päästä testaamaan, Saari sanoo.

GT15-luokan voittoon ajoi kolme neljästä osalähdöstä voittanut Wilhelm Sundberg. FL

Uusimmat

Näkoislehti

21.9.2020

Fingerpori

comic