Urheilu Forssa

Tappio tuli kuitattua: Aggressiivinen puolustus avitti Alun voittoon EBT:stä

EBT:kin puolusti hyvin, mutta Keke Callowayn ja Delaney Brucen tehot olivat liikaa vieraille.
Keondria "Keke" Calloway osoitti olevansa pelinaisia. Hän upotti Alulle kolme kolmosta ja nosteli pinnoja myös korin läheltä. Kuva: Tapio Tuomela
Keondria "Keke" Calloway osoitti olevansa pelinaisia. Hän upotti Alulle kuusi kolmosta ja nosteli pinnoja myös korin läheltä. Kuva: Tapio Tuomela

Alku pääsi kuittaamaan lauantaina kalavelat Espoon Basket Teamille. EBT yllätti Alun naisten Korisliigan avauskierroksella kotonaan kolmen pisteen voitolla, mutta eilen Feeniksissä Alku oli parempi ja korjasi voiton pistein 72–56 (29–21).

Kuten lukemista näkyy, ottelu ei ollut mitään pistejuhlaa. Joukkueet puolustivat hyvin, mutta hyökkäyspeli ei ollut samaa tasoa. Alku osui amerikkalaisvahvistustensa johdolla sen verran paremmin, että piti sarjapisteet Forssassa.

– Tämä oli meiltä ehjin 40-minuuttinen tällä kaudella puolustuksessa. Hyökkäyspeli ei ollut samaa tasoa, mutta olen koko kauden ajan sanonut joukkueelle, että me voimme voittaa otteluita, vaikka meillä ei olisi paras heittopäivä, mikäli puolustamme tällä tavalla. Todella ehjä puolustuspeli, tuumasi Alun tyytyväinen valmentaja Risto-Matti Rousku.

Alku vei lauantain kamppailua alusta asti, mutta EBT sinnitteli tuntumassa. Ottelu ratkesi vasta neljännellä jaksolla, kun Alku lisäsi 8 pisteen johtonsa pikavauhtia 24 pisteeseen lukemiin 70–46. Loppu oli enää pelailua.

– Peli ratkesi siihen, että Alku teki paremmin koreja. Olen tyytyväinen siihen, mitä pystyimme puolustuksessa tekemään ja mitä asioita saimme Alulta pois, ja Alku on varmasti tyytyväinen siihen, mitä juttuja sai puolustuksessaan meiltä pois, sanaili EBT-luotsi Niko Hellman.

Alun ykkönen oli kolmannen pelinsä ja toisen sarjakamppailunsa Alun paidassa pelannut Keondria Calloway. Takapelaaja upotti hyvällä tarkkuudella 24 pistettä, joista 18 syntyi kolmen pisteen heitoilla. ”Keken” palaaminen oli aivan eri tasolla kuin viime viikolla, jolloin aikaero vielä painoi jaloissa.

– Tykkään olla täällä, joukkue tekee paljon töitä ja sillä on hyvä henki. En ollut huolestunut ennen ottelua, sillä olen päässyt nyt harjoittelemaan hyvin, kertoi Keke, jonka heitot auttoivat Alun lopullisesti karkuun EBT:ltä päätösjakson alussa.

Delaney Bruce heitti myös 24 pistettä, hän kahmi lisäksi 16 levypalloa. Levyrikuningatar oli kuitenkin Taru Tuukkanen, joka repi peräti 21 irtopalloa. Vieraiden ykköspyssy oli tehokkaasti korin alla häärinyt Hannah Little 27 pisteellään.

Alku sai myös pelissä huonoja uutisia, sillä polveaan koko kauden kuntouttanut Henna Salomaa kertoi joutuvansa uuteen leikkaukseen. Toipumisaika siitä on ainakin 10 kuukautta.

Alun ottelut jatkuvat jo ensi keskiviikkona, kun sarjaa johtava Peli-Karhut saapuu Forssaan. FL

Uusimmat

Näkoislehti

2.7.2020

Fingerpori

comic