Urheilu Forssa

Tappio voittolaukauskilpailussa vei FoSun C-pojat ensi viikonlopun jatkoturnaukseen tavoittelemaan SM-sarjapaikkaa

EräViikingit vei ratkaisupelissä voiton ja SM-sarjapaikan voittolaukausten jälkeen.
Roope Lepistö (edessä) ja Viljami Engman jatkavat muun joukkueen mukana ensi viikonlopun jatkoturnaukseen, jonka voittaja lunastaa paikan SM-sarjasta. Kuva: Lassi Puhtimäki
Roope Lepistö (edessä) ja Viljami Engman jatkavat muun joukkueen mukana ensi viikonlopun jatkoturnaukseen, jonka voittaja lunastaa paikan SM-sarjasta. Kuva: Lassi Puhtimäki

Kaksi murskavoittoa ja yksi tappio voittolaukausten jälkeen. Siinä Forssan Suupparin C2-poikien saalis viikonlopun SM-karsintaturnauksesta.

Valitettavasti tuo saldo ei riittänyt suoraan SM-sarjapaikkaan, vaan sen vei sunnuntaina voittolaukausten jälkeen paremmaksi osoittautunut EräViikingit.

Tai paremmaksi ja paremmaksi. FoSun päävalmentaja Marko Ikosen mukaan FoSu hallitsi kyllä peliä, määräsi temmon ja piti enemmän palloa, kahdessa avauserässäkin, joiden jälkeen helsinkiläiset johtivat 3-0.

Kolmattakin erää pelattiin yli 10 minuuttia, kunnes FoSun ketsuppipullo aukesi. Vajaan kolmen minuutin aikana kotijoukkue teki kolme maalia, nousi tasoihin ja sai noin 200-päisen kotiyleisön hurmokseen. Varsinainen peliaika kuitenkin päättyi tasan, joten SM-sarjapaikka ratkaistiin voittolaukauksillla.

– Ne ovat aina onnenkauppaa ja nyt kävi näin. Jos olisi pelattu jatkoaika, lopputulos olisi voinut olla toinen, Ikonen totesi.

– Pelin jälkeen tunteet olivat pinnassa ja harmitti, mutta peli oli pojilta tosi hyvä ja teimme tästä niin hienon tapahtuman, että tappiosta huolimatta jäi hyvä maku, hän jatkoi.

Keikyää ja Kokkolaa vastaan

FoSulla on silti mahdollisuudet edetä lohkokakkosena SM-sarjaan. Ensi viikonloppuna forssalaiset kohtaavat kolmen joukkueen turnauksessa Nibacoksen Kokkolasta ja Keikyän Yrityksen. Lohkovoittaja pääsee SM-sarjaan, kakkonen ja kolmonen jäävät pelaamaan aluesarjaa. Pelipäivä ja -paikka ratkeavat alkuviikon aikana.

– Jos pelaamme omalla tasollamme, meillä on hyvät mahdollisuudet edetä SM-sarjaan, Ikonen tuumi. FL

Lue myös: Lauantain saldona kaksi murskavoittoa

Uusimmat

Näkoislehti

1.10.2020

Fingerpori

comic