Urheilu Forssa/Tampere

Tärkeä sopimus pitkään päähän: Sentteri Ella Salminen jatkaa Alussa entistä parempana

Kausi kaudelta kehittyvällä sentterillä takana tiukka treenikesä naisten maajoukkueen mukana.
Forssan Alussa jatkava sentteri Ella Salminen ei ujostele korin lähellä. Kuva: Tapio Tuomela
Forssan Alussa jatkava sentteri Ella Salminen ei ujostele korin lähellä. Kuva: Tapio Tuomela

Naisten Korisliigassa pelaava Forssan Alku sai tärkeän pelaajan pitkään päähänsä, kun joukkue solmi ensi kautta koskevan jatkosopimuksen sentteri Ella Salmisen kanssa. Maajoukkuerinkiin kuuluva, 185-senttinen Salminen aloittaa Alussa kolmannen kautensa.

Salmisella oli tarjolla muitakin joukkuevaihtoehtoja, mutta hän halusi jatkaa pelaamista Forssassa.

– Pitkään mietin, mikä olisi minulle sopiva ratkaisu. Lopulta tulin siihen tulokseen, että Alulla on tarjota minulle paras paketti. Saamme kokoon tosi hyvän porukan ja näen, että minulla on mahdollisuus taas kehittyä ja mennä eteenpäin. Haluan tehdä tätä juttua tulevaisuuden kautta, Salminen toteaa.

Alulla on nyt koossa kahdeksan pelaajasopimusta ja näyttää siltä, että perinteikäs forssalaisseura saa hankalan koronakevään jälkeen kilpailukykyisen joukkueen naisten pääsarjaan. Alulla on riveissään useampi naisten maajoukkueringin pelaaja ja monta lupaavaa nuorta kykyä. Myös ulkomaalaisvahvistusten pitäisi olla sarjan kärkitasoa.

– Uskon, että meillä on hyvä ja taitava nippu, joka pelaa vauhdikasta korista ja josta saadaan sen koko potentiaali irti. Odotan, että joukkueen hyvä fiilis näkyy katsomoon saakka, aina loppuun asti tsemppaava Salminen sanoo.

Hitaasti kiiruhtaen

Pyrinnön kasvatti ei ole mikään nuorisotähti, vaan on kovalla työllä ja taitojaan kehittämällä noussut maajoukkuerinkiin. Salminen treenasi kesän pitkälti maajoukkueen mukana.

Salminen uskoo että hän on alkavalla kaudella valmiimpi ja vaarallisempi pelaaja kuin aiemmin. Viime kaudella Salminen kokosi Alun kakkossentterinä noin 15 minuutin ottelukohtaisella peliajalla 4,5 pisteen ja 3,5 levypallon keskiarvot.

– Treenasin kesän maajoukkueen mukana Suomen parhaiden pelaajien kanssa. Sen jälkeen tehnyt paljon yksi vastaan yksi -treeniä Anniina Äijäsen kanssa ja harjoitellut täällä Tampereella Setumo Bodiben valmennuksessa. Olen myös parantanut kesän mittaan fysiikkaani.

– Uskon, että olen alkavalla kaudella isompi uhka vastustajalle korin lähellä ja myös ulkona. Aion hyödyntää hiomiani liikkeitä korin alla ja nostaa pallot aiempaa tarkemmin koriin, jatkaa Salminen, joka tunnetaan myös tiukasta puolustusasenteestaan.

Iso rooli luvassa

Alun manageri Jyrki Tulander on iloinen Salmisen jatkosopimuksesta. Sentteri on tärkeä lenkki ensi kauden joukkueeseen.

– Maajoukkueesta on kuulunut hyvää. On mukavaa, että Ella valitsi meidät, kun kiinnostusta oli paljon muualtakin, Tulander sanoo.

Kausi kaudelta kehittyneelle 22-vuotiaalle Salmiselle on luvassa paljon vastuuta korin alla.

– Luvassa on aiempaa isompaa roolia, mutta en epäile yhtään, etteikö Ella olisi valmis vastaamaan haasteeseen.

Alun joukkueen kokoaminen on hyvällä mallilla, sillä koossa on jo kahdeksan pelaajaa. Tulander lupaa uusia pelaajauutisia pian, todennäköisesti jo viikonlopun aikana. FL

Muistatko tämän: Ella Salminen lupaa: Alusta kuullaan vielä keväällä

Kahdeksan nimeä jo papereissa

Forssan Alun sopimuspelaajat kaudelle 2020–21:

Ella Salminen, syntynyt 1998, 185 senttiä, sentteri. (Viime kaudella naisten Korisliigassa keskimäärin 4,5 pistettä ja 3,5 levypalloa ottelussa).

Petra Noponen, 1996, 174, laituri. (Viime kaudella naisten Korisliigassa 7,5 pisteen ja 3,0 levypallon keskiarvo).

Anni Mäkitalo, 1991, 175, takapelaaja. (Viime kaudella naisten Korisliigassa 10,5 pisteen, 3,1 levypallon ja 4,3 syötön keskiarvo).

Jenna Toivonen, 1998, 175, laituri. (Viime kaudella naisten Korisliigassa 1,0 pisteen ja 1,0 levypallon keskiarvo).

Mia Loyd, 1994, 181, laituri. (Edelliskaudella naisten Korisliigassa 22,5 pisteen ja 10,8 levypallon ottelukeskiarvo).

Olivia Latva, 2002, 186, sentteri. (Viime kaudella 19-vuotiaiden tyttöjen SM-sarjassa 11,9 pisteen ja 8,2 levypallon keskiarvo).

Emilia Kilpinen, 2003, 172, takapelaaja. (Viime kaudella 19-vuotiaiden tyttöjen SM-sarjassa 11,0 pisteen ja 5,7 levypallon keskiarvo).

Fiia Hellsten, 2005, 180, laituri. (Viime kaudella 19-vuotiaiden tyttöjen SM-sarjassa 6,2 pisteen ja 6,6 levypallon keskiarvo, 16-vuotiaiden tyttöjen SM-sarjassa 20,9 pisteen ja 9,3 pisteen ottelukeskiarvo).

Päävalmentaja Aleksi Suominen.

Uusimmat

Näkoislehti

1.10.2020

Fingerpori

comic