Urheilu Forssa

Tärkeitä sopimuksia Suomisarjaseuralle: Lahden veljekset palaavat vahvistamaan FoSua

Atte ja Aleksi Lahti tuovat Suuppareihin liiga- ja divaritason kokemusta.
Veljesten paluu. Atte ja Aleksi Lahti tuovat FoSuun taitoa ja kokemusta. Kuva: Lassi Puhtimäki
Veljesten paluu. Atte ja Aleksi Lahti tuovat FoSuun taitoa ja kokemusta. Kuva: Lassi Puhtimäki

Suomisarjaan valmistautuvan FoSun joukkue alkaa olla pelaajaa tai kahta vaille valmis. Suupparit sai viikolla riveihinsä vielä kovan luokan vahvistukset, kun se teki sopimukset Lahden veljesten Aleksin ja Aten kanssa.

Lahdet ovat FoSun kasvatteja, mutta pelanneet vuosia muualla, pääosin Turun suunnalla. Veljeksistä nuoremmalla, puolustajana pelaavalla Atella on takanaan lähes 50 miesten liigapeliä. Hän on pelannut ylimmällä sarjatasolla Turun Palloseurassa, hämeenlinnalaisessa Steelersissä ja nokialaisessa KRP:ssä.

Nuorissa Atte Lahti ehti pelata liigassa lähes 80 ottelua. Junnu-uran kruunu on vuonna 2017 A-pojissa tullut Suomen mestaruus.

– Oikein hyvillä mielin palaan FoSuun. Olen muualla pelatessa mietittinyt, että olisi kiva vielä päästä pelaamaan FoSussa. Kotisali on kuitenkin kotisali.

Vaikka Lahdella on ikää vasta 21 vuotta, on hän nuorekkaan FoSun kokeneempaa kalustoa. Hänkin on saanut huomata, että aika kuluu nopeasti.

– Kun lähdin FoSusta, olin edustuksen nuorin puolustaja. Nyt neljän vuoden päästä olen vanhimmasta päästä, Lahti sanoo.

Liigatason pelurina Lahti tuo joukkueeseen kokemuksen ohella taitoa ja johtajuutta.

– Haluan ottaa isoa pallollista roolia joukkueessa.

Lahden mukaan FoSulla pitäisi olla mahdollisuudet alkavalla kaudella edetä uudessa sarjassa pudotuspeleihin asti.

Taitava ja liikkuva nippu

Atte Lahtea muutaman vuoden vanhempi Aleksi Lahti palaa FoSuun hyvillä fiiliksillä pikkuveljensä tapaan. Hyökkääjänä pelaava Lahti on tahkonnut Forssasta lähtönsä jälkeen FBC Turussa Divaria melkein 70 ottelussa.

Viimeksi Lahti pelasi FoSun kanssa samassa lohkossa 2. divisioonaa SB Hirvensalon riveissä.

– FoSuun paluu oli monen tekijän summa. Keskeisimpänä ehkä ne, että Forssassa on erinomaiset olosuhteet lajin harrastamiselle ja lisäksi täällä pystyin yhdistämään harrastuksen siviilielämään. Työ ja koulu sujuvat nyt pitkälti etänä, joten salibandylle jää riittävästi aikaa, Lahti kertoo.

Aleksi Lahti uskoo FoSun pärjäävän uudessa sarjassa.

– Meillä on taitava ja hyvin liikkuva nippu kasassa. Koska joukkue on nuori, suurimmat haasteet ovat todennäköisesti viisikkopelaamisessa, kertoo taitava ja vikkeläjalkainen Lahti, joka tuo varmasti myös kokemuksensa ansiosta malttia joukkueen molempien päiden peliin.

Kokemusta kovista peleistä

FoSun valmentaja Ville Into on tyytyväinen, että sai taitavat Lahdet joukkueeseensa.

– Hyvä juttu, että molemmat veljekset tulivat FoSuun. Tässä saatiin Divari- ja ihan pääsarjatasonkin kokemusta joukkueeseen, Into iloitsi.

FoSun alkavan kauden joukkue on nyt yhtä tai kahta pelaajaa vaille valmis.

– Yhden Turun päässä asuvan pelaajan kanssa vielä neuvotellaan ja pari kaveria on yhä try outilla. 19. syyskuuta pelattavan Pitu-harjoituspelin jälkeen joukkueen pitäisi olla koossa. FL

Lue myös: Alkaa näyttää hyvältä: FoSu sai voimaa ja tehoja hyökkäykseen

Uusimmat

Näkoislehti

1.10.2020

Fingerpori

comic