Urheilu Jokioinen

Teemu Aro hoitaa puitteet kuntoon – Pitkän linjan huoltajasta joukkueenjohtaja Superpesikseen

Tammelalainen Teemu Aro toimii Superpesikseen nousseen Manse PP:n joukkueenjohtajana.
Yhdeksän vuotta täyttävä Eetu Aro pääsi lyömään isä-Teemun syötöistä juhannusviikolla Jokioisilla. Kuva: Lassi Puhtimäki
Yhdeksän vuotta täyttävä Eetu Aro pääsi lyömään isä-Teemun syötöistä juhannusviikolla Jokioisilla. Kuva: Lassi Puhtimäki

Teemu Aro pystyi toteuttamaan yhden pitkäaikaisista tavoitteistaan, kun hänet pestattiin Superpesikseen nousseeseen tamperelaiseen Manse PP:hen. Eikä tällä kertaa tuttuihin huoltajan tehtäviin, vaan oikein joukkueenjohtajaksi.

– Mansen puheenjohtaja tarjosi minulle joukkueenjohtajan paikkaa. Aika nopeasti sanoin joo, kun istuimme keskustelemaan asiasta Varalassa. Minun tavoitteeni on ollut pitkään päästä mukaan Superpesikseen, kertoo Aro, joka on pesäpallossa toiminut aiemmin huoltajana Jokioisilla, Loimaalla ja Pöytyällä.

Niin sanotun jojon tehtäväkenttä on laajempi kuin käytännön työhön keskittyvän huoltajan. Joukkueenjohtaja toimii linkkinä pelaajien ja seuran johdon välillä ja hoitaa muun muassa matkustukseen, ruokailuun, tarvikehankintaan ja yhteistyökuvioihin liittyviä asioita.

Jojolla on myös kirjallisia hommia, hän vastaa muun muassa kokoonpanojen ilmoittamisesta peleissä.

– Paljon tässä istutaan koneen ja puhelimen ääressä. Mutta ei siinä mitään, tykkään sentyyppisestäkin työstä, Aro toteaa.

Pudotuspeleihin saakka

Sarjanousija Manse PP ei lukeudu Superpesiksen suosikkeihin, mutta tamperelaisjoukkue ei lähde nöyristelemään heinäkuun alussa viimein alkavaan sarjaan.

– Meillä on tarkoitus edetä ihan pudotuspeleihin asti.

Koronakriisi toi monta mutkaa Mansenkin ohjelmaan, muun muassa peruutti Fuengirolaan ja Varalaan suunnitellut leirit. Joukkue on harjoitellut kesäkuun alusta yhdessä, ja ehtii pelata kolme harjoitusottelua ennen sarjan alkua.

Aro uskoo, että Kaupissa kotipelit pelaava Manse on iskussa, kun sarja pääsee vauhtiin. Joukkue on vahvistunut moninkertaisilla Suomen mestareilla Juha Niemellä ja Mikko Haukkalalla, pelinjohtoonsa nousija sai kokeneen Matti Iivarisen.

– Meillä on nuorta ja kokeneempaa peluria ja pelinjohtajana Iivarisen Matti, johon tutustuin jo Itä-Lännessä. Hän on särmä ja jämpti opettajamies.

Aron mukaan hänet otettu hyvin vastaan. Joukkueella on toimiva organisaatio ja Tampereella pientä buumia miesten Superpesisnousun ansiosta. Kaikki on pedattu hyvää kautta varten.

– Tämä on minulle vielä rookie-kausi. Tavoitteeni on kuitenkin hoitaa työni hyvin. Tarkoitus on, että pelaajat voivat keskittyä pelaamiseen, eikä heidän tarvitse kantaa murhetta muista asioista.

Korista ja ehkä myös lätkääkin

Ehtivä Aro toimi kevättalvella keskeytyneellä kaudella myös Korisliigan Seagullsin huoltajana. Nämä työt jatkuvat syksyllä, joten helsinkiläisjoukkueen forssalaistaustainen akseli Jussi Laakso-Tuukka Kotti-Teemu Aro on puikoissa alkavallakin kaudella.

Eikä mahdotonta ole, ettei Aroa nähdä myös jäähallilla. Aron on tarkoitus näinä päivinä palaveerata ensi kaudesta Mestikseen palanneen FPS:n kanssa. FL

Lue myös tämä: FoKoPo-taustaisella Seagullsilla huippukausi, vaikka korona katkaisi liidon ennen pudotuspelejä

Pitkän linjan huoltaja Tammelasta

Syntynyt 1976, 44-vuotias.

Asuu Tammelassa.

Ammatiltaan sairaanhoitaja, työpaikka Tyks Akuutti Turussa.

Pelaajataustaa nuoruusvuosilta koripallosta Forssan Koripoikien riveistä ja pesäpallossa Tammelan Pallopeliitoista.

Pikkuveljet Tommi ja Tuomas pelasivat Teemua pidempään.

Aloitti huoltajana FoKoPossa 1990-luvulla opiskelleessaan sairaanhoitajaksi.

Pesäpallossa huoltajan tehtävät alkoivat Jokioisten Koetuksesta 2000-luvulla.

Bisonseissa SM-hopeaa ja -pronssia, Namika Lahdessa hopeaa. Seagullsissa viime kaudella Suomen cupin voitto.

Keväällä 2018 kaksi sarjavoittoa peräkkäisinä päivinä, kun huolsi ensin Bisonsit B-divisioonan voittoon ja heti seuraavana päivänä Uran A-divisioonan mestariksi.

Viisi kertaa huoltajana pesäpallon Itä-Länsi-arvo-ottelussa.

Uusimmat

Näkoislehti

19.9.2020

Fingerpori

comic