Urheilu Forssa

Tehokas Kiekko-Espoo vei Suomi-sarjan kärkipaikan Palloseuralta

FPS:llä mahdollisuus revanssiin lauantaina Espoossa.
FPS:n Otto Rantanenkaan ei päässyt aivan huippupaikoille Espoota vastaan. Kuva: Tapio Tuomela
FPS:n Otto Rantanenkaan ei päässyt aivan huippupaikoille Espoota vastaan. Kuva: Tapio Tuomela

Kiekko-Espoo nappasi Suomi-sarjan piikkipaikan Palloseuralta, kun se kukisti perjantai-illan kärkipelissä forssalaiset selvin numeroin 1–6 (1–1, 0–2, 0–3).

Joukkueiden ero ei ollut niin iso miltä numerot näyttivät, mutta vierasjoukkue oli isäntiä tehokkaampi. FPS taisteli ja puursi, mutta terävyys puuttui.

K-Espoo sen sijaan tuli vauhdilla ja napakoilla syötöillä ahnaasti tekopaikoille, joista se myös rankaisi armotta.

– Kaksi erää oli meiltä ihan hyvää, mutta ehkä joukkueen otteissa näkyi eräänlaista puristusta. Ei jäänyt epäselvyyttä, vastustaja oli tänään parempi, FPS-luotsi Asko Rantanen sanoi.

Hyvätempoisessa avauserässä mentiin eikä meinattu. Kovasta vauhdista huolimatta järki pysyi mukana ja syötöt osuivat hyvin kohdilleen. 

Maalinteossa onnistui ensin Kiekko-Espoo, joka käytti hyväkseen Totte Mobergin saman kaksiminuuttisen. Oscar Leppänen laukoi ylivoimalla vieraat 0–1-johtoon.

FPS:n kuitti tuli erän puolivälissä. Peteris Pujats ja Joni Leppikoski pohjustivat huippupaikan maalille liukuneelle Joni Vuorelalle, joka sijoitti kiekon varmasti verkkoon ohi Espoo-vahti Jani Niemisen. Erässä oli namupaikka myös Miku Ronkaisella, mutta nyt Nieminen veti pidemmän korren. 

Toisen erän alku oli synkkä Palloseuralle. Omissa kolisi ensimmäisen puoliminuuttisen aikana kahdesti.

Ensin vapaaksi unohdettu Leo Sormunen pääsi aloituksen jälkeen laukomaan vieraat johtoon ja heti seuraavasta hyökkäyksestä Aleksi Järvinen siirsi FPS:n maalivahdin Petrus Lintosen torjumasta irtokiekosta tilanteeksi jo 1–3.

Palloseuralla oli erän aikana omat paikkansa kavennukseen, mutta terävyys tekopaikoissa puuttui. 

Kolmannessa erässä peli kääntyi lopullisesti espoolaisille.

FPS tuli kyllä erään täydellä tohinalla. Kesken Palloseuran painostuksen K-Espoo pääsi rynnimään nopeaan hyökkäykseen, josta Aleksi Järvinen viimeisteli vieraiden 1–4-johtomaalin.

Lisää tuli ennen erän puoliväliä. Espoo nousi taas nopeasti vastaan ja Oscar Leppänen pääsi vapaasti iskemään tilanteeksi jo 1–5. 

Päätöslukemat 1–6 viimeisteli terävän hyökkäyksen päätteeksi Niki Kaila.

– Kyllä se ratkesi tuohon Espoon neljänteen maaliin. Paljon jäi opeteltavaa lauantaiksi, totesi Rantanen.

Palloseuralla on todella mahdollisuus revanssiin tänään, kun joukkueet kohtaavat uudestaan Espoossa. Helposti liukas espoolaisryhmä ei ole kaadettavissa.

– Siellä on iso kaukalo, eikä joukkue ole hävinnyt yhtään kotipeliään. Paljon pitää olla liikettä ja tunnetta pelissä, mikäli haluamme voiton ottaa. FL

Näkoislehti

28.9.2020

Fingerpori

comic