Urheilu

Tekniikkamurheet Viipon riesana F2-luokan EM-kisoissa Latviassa

Tehoton moottori jätti forssalaisen 12:nneksi.
Forssalainen Kalle Viippo kärsi moottoriongelmista F2-luokan EM-kisoissa. Kuva: Tapio Tuomela
Forssalainen Kalle Viippo kärsi moottoriongelmista F2-luokan EM-kisoissa. Kuva: Tapio Tuomela

Tekniikkaongelmat torpedoivat Kalle Viipon menestysmahdollisuudet F2-kilpaveneiden EM-kisoissa Liettuan Zarasaissa. Forssalainen Viippo joutui jättämään viikonlopun viimeisen lähdön ajamatta ja sijoittui EM-kisoissa lopulta 12:nneksi.

EM-kultaa F2-luokassa voitti Liettuan Edgaras Riebko, hopealle ajoi Latvian Uvis Slakteris. Kaksikolle jäi lopulta eroa vain 25 pistettä. EM-pronssia otti Norjan Tobias Munthe-Kaas.

Viippoa tekniikan takkuaminen harmitti, etenkin kun hän oli itse toipunut jo hyvään ajokuntoon taannoisesta veneen kaadosta MM-osakilpailun harjoituksissa.

– Tehot moottorista olivat kateissa koko viikonlopun. Lauantaina veneellä pääsi vielä johonkin, sunnuntaina jo aamun harjoituksissa tehot olivat ihan hukassa, Viippo sanoi.

Tekniikkamurheet juontavat muutaman viikon takaiseen ilmalentoon. Moottoriin oli päässyt rysäyksessä vettä. Viippo arveli, että sitä olisi sylintereissä asti.

Viippo uskoo, että hän olisi tapellut hyvistä sijoituksista EM-kisoissa, mikäli tekniikka olisi ollut kunnossa. Venettä ei ehditty kuitenkaan testata kunnolla ennen lähtöä Liettuaan.

– Olen ihan ajokunnossa, vaikka nilkkaa vähän särkeekin. Uskon, että täällä olisi taisteltu ainakin pistesijoista, mikäli tekniikka olisi toiminut.

Viippo kisaa seuraavan kerran parin viikon kuluttua Norjan Tonsbergissa, jossa jatketaan 2.–4. elokuuta F2-luokan MM-sarjaa. Siellä on tarkoitus olla paremmassa iskussa kuin nyt Liettuassa.

– Laitamme veneen kuntoon ja vaihdamme siihen uuden moottorin, Viippo kertoi. FL

Uusimmat

Näkoislehti

14.7.2020

Fingerpori

comic