Urheilu Humppila

Tikkajuoksun SM-mitalit ratkotaan Humppilassa: Laji vaatii kovaa kuntoa ja tarkkaa kättä

Tikkajuoksun SM-kisat viikonvaihteessa Humppilassa.
Humppilassa kisataan viikonloppuna tikkajuoksun Suomen mestaruuksista. Kuva: Seppo Pessinen
Humppilassa kisataan viikonloppuna tikkajuoksun Suomen mestaruuksista. Kuva: Seppo Pessinen

Tikkajuoksun Suomen mestaruuksista kilpaillaan viikonvaihteessa Humppilan urheilukentällä.

Kilpailut alkavat lauantaina kello 14, jolloin ratkotaan 600 metrin ja viestin mestaruudet. Sunnuntaina kello 11 jatketaan 1 800 metrin kisalla.

Kilpailuihin on tulossa noin 70 osallistujaa 17 seurasta. Järjestävä seura Humppilan Veikot saa mukaan yhdeksän urheilijaa. Veteraanien lisäksi kisajoukkueessa on mukana neljä nuorta.

– Nuorilla on mahdollisuuksia mitaleille, mutta meillä veteraaneilla ei taida taso riittää niin korkealle, toteaa Humppilan Veikkojen tikkajaoston puheenjohtaja Markku Niininen, joka kilpailee itsekin M70-sarjassa viikonloppuna.

Forssan Seudun Tikka osallistuu kolmella kilpailijalla. Myös loimaalainen Metsämaan Urheilijat on edustettuna SM-kisoissa.

– SM-kisojen järjestelyissä on iso homma, mutta olemme saaneet apua Forssasta ja Metsämaalta, kertoo Niininen.

Vauhdikas tikkajuoksu on hyvää viihdettä, jota kannattaa Niinisen mukaan tulla katsomaan paikan päälle. Kilpailut pidetään hyvissä puitteissa uusitulla urheilukentällä.

– Tämä on mielenkiintoinen laji, jota pääsee seuraamaan läheltä uudesta katsomosta. Tikkajuoksu ei ole mikään hupilaji, vaan täällä kilpailee kovakuntoisia urheilijoita. Miesten sarjassakin on 17 osallistujaa, Niininen kertoo. FL

Uusimmat

Näkoislehti

30.5.2020

Fingerpori

comic