Urheilu Forssa/Espoo

Tiukasti haastanut FPS oli vielä pikkuisen perässä Kiekko-Espoota

Palloseura pisti Kiekko-Espoon ahtaalle, mutta joutui vielä taipumaan kärkijoukkueelle.
FPS haastoi Kiekko-Espoota tiukasti sarjan kärkikamppailussa, mutta Espoo oli jälleen hieman vahvempi. Kuva: Tapio Tuomela
FPS haastoi Kiekko-Espoota tiukasti sarjan kärkikamppailussa, mutta Espoo oli jälleen hieman vahvempi. Kuva: Tapio Tuomela

Yksi yö ei muuttanut voimasuhteita Suomi-sarjan kärjessä. Perjantaina FPS:n Forssassa kukistanut Kiekko-Espoo piti pintansa myös lauantaina kotijäällään, kun joukkueet kohtasivat vuorokauden sisällä toistamiseen.

Sarjan piikkipaikkaa ennen FPS:ää pitävä K-Espoo jatkoi voittokulkuaan kotihallissaan maalein 4–2 (2–1, 0–1, 2–0).

– Pääsimme jo vähän paremmin haastamaan Espoota kuin perjantaina, mutta ei se ihan riittänyt. Kova on porukka, täydellisesti pitää onnistua, jos sen meinaa voittaa. Ei me olla paljon perässä, mutta pikkuisen, FPS:n valmentaja Asko Rantanen kertoi.

Tasaisessa avauserässä kotijoukkue maalasi kahdesti, vierailija FPS kerran.

Ensimmäisen maalin lauantaina iski Espoo, kun FPS:ssä aikoinaan pelannut Tommi Takaveräjä ohitti Palloseuran maalilla torjuneen Topi Salokannakseen. Sisukas FPS tasoitti kohta 1–1:een, kun Jyri Waajakoski ja Totte Moberg pohjustivat Kristian Tikan laukoman osuman.

Toiselle 20-minuuttiselle lähdettiin kuitenkin K-Espoon johdossa, sillä Takaveräjä kuritti vielä erän lopussa toistamiseen entistä seuraansa.

Toisessa erässä maalinteossa onnistui vain FPS. Joni Leppikoski ja Peteris Pujats pohjustivat Joni Vuorelan viimeistelemän 2–2-tasoituksen.

Päätöserässä maaliverkkoja heilutti enää kotijoukkue. Niki Kaila vei Pasi Palmumäen kaksiminuuttisen aikana isännät maalin johtoon ja loppulukemiksi jääneet 4–2-numerot latoi tauluun Oscar Leppänen.

FPS yritti erän lopulla kavennusta ilman maalivahtia, mutta lisäosumia ei Espoossa enää nähty.

– Oli meillä lopussa paikat tasoitukseen, mutta ei nyt onnistuttu. Vähän paremmin pitää vielä pystyä käyttämään näissä peleissä paikat hyödyksi. Näistä peleistä pitää ottaa oppia, jotta pystytään jatkossa kääntämään pelit itselle, Rantanen painotti.

Voitto nosti Kiekko-Espoon entistä tukevammin Suomi-sarjan johtopaikalle. Espoolla on 60 pistettä, ottelun enemmän pelanneella sarjakakkosella FPS:lla 56.

FPS pääsee hakemaan paluuta voittokantaan ensi keskiviikkona Järvenpäässä. jossa se kohtaa alemman keskikastin Haukat.

– Kova viikko tulossa, meillä on pelit keskiviikkona, perjantaina ja sunnuntaina, Rantanen kertoi. FL

Uusimmat

Näkoislehti

23.9.2020

Fingerpori

comic