Urheilu Forssa/Kouvola

Tiukka taistelu ei riittänyt pisteisiin: FoKoPo jatkaa sarjan hännillä

FoKoPo taipui viimeisellä viidellä minuutilla kovia koreja upottaneelle Korikouvoille.
Jarett Croff heitti 34 pistettä, mutta FoKoPo taipui silti. Kuva: Lassi Puhtimäki
Jarett Croff heitti 34 pistettä, mutta FoKoPo taipui silti. Kuva: Lassi Puhtimäki

Sarjan jumbojoukkue Forssan Koripojat laittoi A-divisioonan ylempään keskikastiin kuuluvan Korikouvot ahtaalle sunnuntaina Kouvolassa. FoKoPo kävi johdossa vielä päätösneljänneksen puolivälissä, mutta viimeiset minuutit kotijoukkue jaksoi FoKoPoa paremmin ja piti sarjapisteet 99–89 (49–51) -voitolla.

– Kotijoukkue pelasi ratkaisuhetket meitä paremmin ja pisti kovia koreja sisään. Me emme ehkä saaneet ihan niin hyviä heittoja kuin halusimme, siinä saattoi vähän näkyä amerikkalaispelaajiemme isot peliminuutit, veti pelin loppua yhteen FoKoPon valmentaja Petteri Molenius.

Ensimmäinen puoliaika mentiin Kouvolassa kaksijakoisissa merkeissä. Tarkasti heittänyt kotijoukkue vei peliä avausjakson, mutta FoKoPo hallitsi toista ja pystyi nousemaan kahden pisteen taukojohtoon.

Vahvasti aloittanut Korikouvot pääsi toiselle neljännekselle 34–21-johtolukemissa. FoKoPo ei ollut suinkaan lyöty, vaan punnersi jenkkitrionsa johdolla lähemmäs ja pääsi jakson lopulla jopa ohikin.

– Emme olleet alussa oikein valmiita ja toisaalta Korikouvot heitti hyvin. Joukkue upotti ensimmäisellä neljänneksellä sisään seitsemän kolmosta. Saimme jatkossa kuitenkin paremmin kontrollia ja pääsimme peliin mukaan, kertoi Molenius.

Ottelun toinen puolisko aloitettiin FoKoPon johtaessa 49–51. Sentteri Jarett Croff nosteli taukoon mennessä forssalaisjoukkueelle jo 21 pistettä.

Korikouvot nousi kolmannella jaksolla taas edelle, mutta FoKoPo pysyi tuntumassa ja kävi vielä pari kertaa johdossa. Lopussa kotijoukkue oli vahvempi ja käänsi pelin edukseen.

– Tiesimme, että tästä tulee tiukka ja tasainen peli. Korikouvot on yksi sarjan parhaista joukkueista ja kävi kauden alussa divarin kärjessäkin, kun sillä oli vielä amerikkalaispelaaja mukana. Nyt kun jenkki puuttui, pyrimme pelaamaan paljon keskeltä niiden isoja kotimaisia pelaajia vastaan, Molenius kertoi.

Taktiikka onnistui varsin hyvin, sillä FoKoPon isot ja kimmoisat jenkit kokosivat paljon pisteitä. Sentteri Jarett Croff heitti 34 pistettä ja laiturit Arnold Fripp Jr. 23 ja Isaac Williams hieman heikommalla tarkkuudella 16.

Kotijoukkueen tilastohirmu oli nuori Heikki Permanto, joka kokosi 34 pistettä ja kauhoi 14 levypalloa.

– Olen hyökkäyspeliimme tyytyväinen. Puolustus voi näyttää rumemmalta, kun Korikouvot teki 99 pistettä, mutta täytyy sanoa, että vastustaja pisti kyllä tosi kovia heittoja sisään.

Sunnuntain tappio hankaloitti FoKoPon asemaa sarjan hännillä. Vasta kolme ottelua voittaneella FoKoPolla on koossa kuusi sarjapistettä. Matkaa putoamisviivan yläpuolelle on neljä pinnaa.

Pelejä runkosarjassa joukkueella on vielä jäljellä kuusi. Koripojat kohtaa seuraavassa pelissään torstaina Pyrintö Akatemian. FL

Uusimmat

Näkoislehti

8.7.2020

Fingerpori

comic