Urheilu Forssa

Alku kaatoi ToPon jo kolmatta kertaa tällä kaudella - Keke Callowayn käsi kuumana

Keke Calloway pommitti Alulle 37 pistettä.
Keke Calloway johdatti Alun voittoon kauden piste-ennätyksellään 37. Kuva: Lassi Puhtimäki
Keke Calloway johdatti Alun voittoon kauden piste-ennätyksellään 37. Kuva: Lassi Puhtimäki

Alku paransi asemiaan kamppailussa naisten Korisliigan pudotuspelien kotiedusta, kun se voitti kolmannen kerran tällä kaudella ToPon. Kotivoitto tuli pistein 92-80 (43-40).

Voitolla Alku nousi tasapisteisiin kolmantena olevan Hongan kanssa. Kun runkosarjasta on kuusi kierrosta jäljellä kamppailevat Alku, Honka ja yhden voiton vähemmän ottanut Catz sijoista 3-5. Tästä kolmikosta kaksi parasta saa kotiedun puolivälieriin.

Callowayn käsi kuumana

Alku otti pelin ohjat Keke Callowayn huimalla heittopelillä. Calloway piti kätensä kuumana ja pommitti jo vartissa komeat 22 pistettä.

Ilman Callowayn korisumaa Alku olisikin ollut pulassa, sillä ToPokin pelasi hyvin. Se ei johtanut koko pelissä kertaakaan, mutta nousi tasalukemiin hieman ennen puolivälin taukoa.

ToPo pysyi Alun tahdissa vielä kolmannen jakson, mutta neljännen jakson alussa kotijohto venyi ratkaisevasti 19 pisteeseen.

Alulla pallo liikkui

Calloway heitti kaikkiaan 37 pistettä pelaamansa 30 minuutin aikana. Suurin osa pisteitä syntyi kolmen pisteen kaaren takaa, josta hän osui yhdeksän kertaa.

Alusta pääsivät kaksinumeroisiin pisteisiin myös Anni Mäkitalo 13:lla ja Taru Tuukkanen 12 pisteellä.

– Liikutimme palloa hyvin. Ajoittain heitto ei pudonnut, mutta etenkin toisella puoliskolla hyökkäsimme fiksusti myös ajamalla korille. Puolustuksessa saimme toisella jaksolla tarpeelliset stopit, sanoi Alun valmentaja Risto-Matti Rousku.

Alku ei kaivannut tässä pelissä polvivaivaista Delaney Brucea, joka on menossa jatkotutkimuksiin. Bruce saattaa palata peliin runkosarjan viimeisissä peleissä maaliskuussa.

Liigan tehopeluri jäi keskiarvostaan

ToPon tehokkain oli koko sarjan pistepörssiä johtavat Alex Louin. Hän jäi 18 pisteellään runsaat kymmenen pinnaa kauden keskiarvostaan.

– Alku sai kolmannen jakson puolivälissä kirin, joka kantoi heidät lopulta voittoon, totesi ToPon valmentaja Niko Kuusi. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

3.4.2020

Uusimmat