Urheilu Somero

Torniosta tuli tyly vieras Somerolle

SoVo kärsi murskatappion.
Valkopaitaiselle Arber Istrefille merkittiin kaksi syöttöpistettä. Kuva: Lassi Puhtimäki
Valkopaitaiselle Arber Istrefille merkittiin kaksi syöttöpistettä. Kuva: Lassi Puhtimäki

Kaksi hyvää peliä yhden viikonlopun aikana oli näköjään ylimitoitettu tavoite Someron Voima Futsalin liigamiehistölle.

Lauantaina edukseen esiintynyt somerolaisjoukkue romahti eilen kotikentällään rökäletappioon.

Tämän kauden pirteä liigatulokas Tornion Palloveikot teki kaikkien aikojen ensimmäisellä Someron vierailullaan selvää jälkeä kotijoukkueesta: Loppunumerot olivat SoVon vinkkelistä katsoen perin murheelliset 3-12 (0-2).

Vieraiden karkelot alkoivat nopeasti

Vieraat antoivat vinkin vaarallisuudestaan heti ensimmäisessä vaihdossa, kun joukkueen nuori lahjakkuus Henri Alamikkotervo siirsi Palloveikot johtoon vajaan minuutin pelin jälkeen.

Sen jälkeen kumpikin joukkue malttoi pitkään keskittyä tarkkaan puolustamiseen ja kun vielä maalivahdit molemmissa kenttäpäädyissä venyivät hyviin torjuntoihin, seuraavaa osumaa piti odottaa avausjakson loppuhetkille.

Toisetkin maalituuletukset nousivat ilmoille pohjoisen miesten leiristä, kun Alamikkotervo onnistui viimeistelyssä kulmapotkun jälkitilanteesta.

SoVo tuli tauolta ryminällä

Tauon jälkeen oli kotijoukkueen vuoro aloittaa ryminällä. Toinen pelijakso ehti vanhentua 34 sekuntia, kunnes SoVon Joonas Manzo kunnostautui maalintekijänä jo neljännessä ottelussa peräkkäin.

Tämän jälkeen ottelua alettiin ratkaisemaan toden teolla ja noilla hetkillä SoVo ei ollut valppaimmillaan. ToPV vastasi kolmeen somerolaisosumaan pikakuittauksilla 28, 27 ja 50 sekunnin kuluttua isäntien maaleista, pitäen siten pelin ohjat koko ajan tanakasti hyppysissään.

Kun kotijoukkue ei tullut rauhoittaneeksi villiksi äityneitä maalikarkeloita esimerkiksi aikalisällä, niin vieraat napauttivat vielä kolme maalia lisää nopeaan tahtiin ja karkasivat ratkaisevaan 8-3 johtoon.

Tuossa vaiheessa SoVo lähti hakemaan kavennusmaaleja ”lentävän maalivahdin” hyökkäysylivoimalla, mikä kuitenkin kostautui helppoina torniolaisosumina SoVon tyhjään maaliin.

Hattutempun latoneen Alamikkotervon ohella vahvaksi osoittautuneesta torniolaisjoukkueesta esiin nousivat viime kauden kotisalissaan peräti seitsemän (4+3) tehopistettä saalistanut Italo ”Bob” Henrique sekä Iiro Vanha (1+4).

Tuomareillakaan ei mennyt putkeen

Jos ei ollut SoVo parhaimmillaan kenttäpelissä, niin eivätpä erotuomareiden tilastokirjauksetkaan menneet aivan kohdilleen. Manzon lisäksi maalin saivat nimiinsä Xhevdet Gela ja ensimmäisen ottelunsa somerolaisjoukkueessa pelannut Valmir Seferi.

Arber Istrefin tilille merkittiin kaksi maaliin johtanutta syöttöä, vaikka todellisuudessa toinen näistä syöttöpinnoista olisi kuulunut Gelalle.

Kotijoukkueen kenttäpelaajista on jokseenkin turha nostaa ketään muiden yläpuolelle, niin paljon miinusmerkintöjä kaikille kertyi holtittoman puolustustyöskentelyn seurauksena.

Maalivahti Marko Laaksonen taisteli SoVon tolppien välissä parhaansa mukaan, välillä vähän enemmänkin, mutta ei lopulta yksin pystynyt laannuttamaan pohjoisen tykkien jylinää.

Kotietu karkaamassa

SoVolla on runkosarjassa pelaamatta seitsemän kierrosta ja viimeistään eilisen jälkeen joukkue voi haudata unelmansa pudotuspelien avauskierroksen kotiedusta. Kuutossija on vielä hyvällä loppukirillä saavutettavissa, mutta pääasioita Somerolla lienevät nyt keskittyminen yhteispelin hiomiseen ja puolivälieräpaikan varmistamiseen.

Näkoislehti

25.5.2020

Fingerpori

comic