Urheilu Forssa/Hanti-Mansijsk

Tulihan se mitali – Salla Koskela ankkuroi Suomen EM-pronssille

Päätöspäivän mitali nosti kisafiiliksiä.
Mitalihymyä. Suomi voitti EM-viestissä pronssia joukkueella Tuuli Suutari, Marjut Turunen, Salla Koskela (oikealla). Kuva: Timo Mikkola
Mitalihymyä. Suomi voitti EM-viestissä pronssia joukkueella Tuuli Suutari, Marjut Turunen, Salla Koskela (oikealla). Kuva: Timo Mikkola

Salla Koskela päätti EM-kisat hyvillä mielin sunnuntaina Hanti-Mansijskissa Venäjällä. Ypäjäläislähtöinen Koskela ankkuroi Suomen pronssille naisten kisat päättäneessä viestissä. Kilpailun voitti Ruotsi ennen Venäjää.

Koskelan ohella Suomen ykkösjoukkueessa hiihtivät Tuuli Suutari ja Marjut Turunen. Joukkue jäi voittajalle reilut viisi minuuttia.

– No nyt on ihan hyvä fiilis. Oli kiva saada kisojen päätteeksi mitali hyvällä normisuorituksella, Lounais-Hämeen Rastin hiihtosuunnistaja kertoo.

Suomen viesti alkoi hieman nihkeästi, mutta Suutari pääsi matkan edetessä parempaan vauhtiin ja toi Suomen vaihtoon viidentenä. Turunen eteni pirteästi ja petasi Koskelalle hyvät asemat ankkuriosuudelle. Koskela selvisi osuudesta hyvin ilman isoja ongelmia.

– Se oli ihan ok. Yhden kerran jouduin palaamaan rastille uusimaan leimauksen, kun se ei ensimmäisellä kerrallaan sitä ottanutkaan. Olin kuulevinani jonkun äänen, mutta onneksi tarkistin tilanteen ja palasin rastille, Koskela kertoo.

Päätöspäivä oli Suomelle muutenkin hyvä, sillä miehet suunnistivat EM-hopealle joukkueella Ville-Petteri Saarela-Tero Linnainmaa-Tuomas Kotro. Euroopan mestaruuden voitti Venäjä, pronssia sai Ruotsi.

Suomi saalisti kisoista yhteensä kolme mitalia.

Fiilikset paranivat

Päätöspäivän pronssi kirkasti Salla Koskelan kisatunnelmia. Henkilökohtaisilla matkoilla hän sijoittui kaksi kertaa seitsemänneksi. Hän oli niissä kisoissa paras suomalaisnaisista. Keskimatka jäi kesken.

Koskela tiesi ennen kisoja, ettei ole aivan parhaassa kunnossaan.

– Olen tottunut hieman parempiin sijoituksiin, mutta nyt tiesin, ettei vauhti ole ihan parasta. Siihen nähden meni kohtalaisesti, oli turha odottaa mitään ihmeitä.

Kisat käytiin Hanti-Mansijskin ampumahiihtokeskuksessa Länsi-Siperiassa. Puitteet olivat hulppeat ja maastot rankkoja.

– Kisat olivat sellaiset venäläistyyppiset, kuten oli odotettavissa. Isoa meininkiä ja ihan kunnon televisiolähetykset kisoista, Koskela kertoo.

Ehkä vielä SM-laduille

Kun valtaosa kotimaan kevään kilpailuista on koronaviruksen leviämisen takia peruttu, Koskelan kisakausi on EM-kisojen jälkeen melkein paketissa.

Huhtikuun alkuun suunniteltuja maastohiihdon SM-kisoja Ristijärvellä ei ole sentään vielä peruutettu. Siellä pitäisi olla ohjelmassa naisten 10 kilometriä vapaalla, miesten 15 kilometriä vapaalla, viestikisat sekä naisten 30 kilometriä ja miesten 50 kilometriä perinteisellä.

– Jos Ristijärvellä kilpaillaan, niin viesti olisi siellä tarkoitus hiihtää, kertoo Koskela, joka edustaa maastohiihdossa nykyään Keravan Urheilijoita. FL

Uusimmat

Näkoislehti

24.9.2020

Fingerpori

comic