Urheilu Forssa

Tulihan se voitto sieltä: Rohkea prässi tuotti FJK:lle tulosta

FJK otti Jere Rauhansalon osumilla avausvoittonsa runkosarjan päätöspelissä.
FJK:n Jere Rauhansalo ei ujostellut tekopaikoissa. Hän ohittaa tässä TKT-vahti Juuso Saikkosen ja sijoittaa kohta 2–1-voittolukemat. Kuva: Tapio Tuomela
FJK:n Jere Rauhansalo ei ujostellut tekopaikoissa. Hän ohittaa tässä TKT-vahti Juuso Saikkosen ja sijoittaa kohta 2–1-voittolukemat. Kuva: Tapio Tuomela

Jere Rauhansalon ruuti alkaa kuivua juuri kauden ratkaisupelien alla. FJK:n ykköstykki maalasi lauantaina kahdesti, kun Jalkapalloklubi otti Kolmosen runkosarjan ensimmäisen voittonsa kaatamalla Tampereen Kisatoverit 2–1 (1–0) -lukemin Lamminrannassa.

Voitto tuli niin sanotusti viime metreillä, sillä ottelu oli FJK:n viimeinen runkosarjassa. Joukkue jatkaa pelejään TKT:n tavoin syyskuun puolella lohkon alasarjassa.

– Helpottava voitto. Paikkoja oli paljon, niin kuin kauden aikaisemmissakin peleissä, mutta nyt pystyimme tekemään niistä pari maalia. Se riitti, tyytyväinen FJK-luotsi Miika Murtolahti totesi.

Kauden parasta

FJK näytti lauantaina ehkäpä kauden parasta peliään. Poissa oli varovainen pakittelu, nälkäisen oloinen joukkue lähti rohkeasti voittamaan peliä.

Tulosta tuli ensimmäisen kerran 25. peliminuutilla, kun kärkimies Rauhansalo latasi vasurilla maalin kattoon 1–0-lukemat.

FJK oli jatkossakin kuskin paikalla, vaikka seuraavan osuman teki TKT. Tamperelaisnippu sai toisella puoliajalla vaparin noin 30 metristä, ja pallo pelattiin vapaaksi jääneelle Topias Perkiölle, jonka napakka laukaus painui FJK:n maalin takakulmaan.

Kotijoukkue loi tasoituksesta huolimatta painetta TKT:n puolustukselle. 79. minuutilla FJK nousi takaisin johtoon, kun Jere Rauhasalo haistoi paikan ja pisti pallon keskeltä reppuun. FJK:lla oli pelin lopulla pari muutakin hyvää tekopaikkaa, mutta nyt kaksi osumaa riitti maukkaaseen kolmeen pisteeseen.

– Tässä on kokeiltu vähän kaikenlaista. Nyt päätimme unohtaa tarkan oman pään puolustuspelin ja lähdimme alusta asti prässäämään vastustajaa tiukasti ylhäältä, mikä toikin palkinnon, Murtolahti sanoi.

Jumbopaikka jätettävä

FJK:n pelit jatkuvat yksinkertaisena pelattavassa kuuden joukkueen alasarjassa. Runkosarjan pisteet pystyvät voimassa, joten viiteen pisteeseen noussut FJK on lähtötilanteessakin sarjan hännillä. Eilinen voitto piti eron kuitenkin sellaisena, että se on kurottavissa kiinni. Esimerkiksi Pato on kahden pisteen päässä ja TKT kolmen pisteen.

– Vielä ei ole varmaa, montako joukkuetta putoaa kauden päätteeksi Neloseen, se riippuu Ykkösen ja Kakkosenkin tilanteista. Lohkon viimeinen kyllä putoaa, joten siltä paikalta pitää päästä pois. FL

Uusimmat

Näkoislehti

19.9.2020

Fingerpori

comic