Urheilu

Tulikuuma Taru Tuukkanen johdatti Alun voittoon Catzista

Alun Taru Tuukkanen urakoi illasta toiseen huippupelejä. Kuva: Lassi Puhtimäki
Alun Taru Tuukkanen urakoi illasta toiseen huippupelejä. Kuva: Lassi Puhtimäki

Parhaimmista menestysvuosistaan heikentynyt Lappeenrannan Catz joutui lauantaina omin silmin näkemään voimasuhteiden muutoksen. Viime vuodet ottavana osapuolena ollut Forssan Alku marssi vakuuttavasti lappeenrantalaisten yli lukemin 65–81 (36–48) olematta häviöllä ottelun aikana kertaakaan.

Voittajasta ei ollut rauhallisemman alun jälkeen mitään epäselvyyttä. Forssa johti ensimmäisen kymmenminuuttisen jälkeen 11 pisteellä, ja suurin piirtein tuossa huonoimmillaankin ero pysyi jäljellä olleen puolituntisen. Vaatimustasosta kertoo jotain se, ettei valmennukselta suinkaan pelkkiä kehuja tullut.

– Oli vähän luistelua tämä peli. Ei oltu parhaalla jalalla liikenteessä etenkään puolustussuuntaan, eikä saatu normaalia aggressiivisuutta irti, päävalmentaja Risto-Matti Rousku tuumaili.

Joukkueiden materiaalin leveydessä oli huima ero. Catzilta neljä pelaajaa kellotti yli 30 minuuttia kentällä. Heistä Erica Covile (22/12) pelasi liki 38 minuuttia. Vastaavasti Forssa pelasi laajalla materiaalilla, eikä kukaan ylittänyt puolen tunnin rajaa.

– Forssa oli selvästi parempi joukkue tänään. Aina kun hivuttauduttiin noin kymmenen pinnan päähän, niin tapahtui joku mentaalisesti hölmö menetys. Silloin on liian vaikeaa pelata näin hyvää joukkuetta vastaan, Catzin luotsi Mika Haakana myönsi.

Jos oli Forssan ottelun alku puolustussuuntaan vaisu, niin hyökkäyssuuntaan tekeminen oli iloista. Ensimmäiseen kymppiin peräti 29 pistettä ja ennen puoliaikaa vain kolme pallonmenetystä. Molemmilla osastoilla suoritustaso laski tauon jälkeen, mutta ei ratkaisevasti.

– Pidettiin tänään avausjaksolla pallosta hyvin puolta. Jatkossa tuli vähän turhia menetyksiä. Ei kauhean energinen peli meiltä, kertoi erinomaisesti esiintynyt Petra Noponen.

Noponen (16/8) pelasi viime kaudella Catzissa 38 ottelua ja pussitti vanhaa seuraansa vastaan kauden ennätyspisteensä. Hän oli luonnollisesti ilahtunut henkilökohtaisesta suorituksesta ja kertoi odottaneensa ottelua perhoset vatsassa. Pelipaikka oli tosin evakkohalli, sillä Lappeenrannan Urheilutalo valmistuu remontin jäljiltä joulukuussa.

– Vähän kauden alussa olen tuskaillut heiton kanssa, mutta tietysti kiva, että nyt upposi. Mua jännitti ihan sikana tämä peli, mutta tietysti oli pikkuisen eri fiilis pelata täällä vieraassa paikassa, kuin vanhassa kotisalissa.

Päävalmentaja Rousku oli iloinen Noposen onnistumisesta. Hän kehui erityisesti kykyä leikata korin alle sekä työmoraalia.

– Petra tekee kovaa duunia molempiin päihin, lukee peliä hyvin ja tuo arvaamattomuutta meidän pelaamiseen. Hän on myös hyvä heittämään, vaikka tähän saakka ei ole oikein osunut, mutta kova hän on tekemään töitä ja iloinen persoona. Rousku kehui suojattiaan.

Ottelun ykköstähdestä ei ollut epäselvyyttä. Taru Tuukkanen (22/8) oli loistavalla pelipäällä dominoimalla molempien korien alla. Hyökkäyssuuntaan hänelle ei löytynyt Catzin kokoonpanosta riittävän fyysistä puolustajaa, vaan ajoittain Tuukkanen teki melkein mitä huvitti. Kauden ennätyspisteiden päälle hän jakeli kaksi maagista koriin johtanutta syöttöä ja napsi tukun levypalloja. Pistesaldoissa Alun toiseksi paras oli Delaney Bruce (18/6).

Alku jatkaa kautta keskiviikkona kotisalissa. Vieraaksi saapuu HBA-Märsky. FL

Uusimmat

Näkoislehti

5.7.2020

Fingerpori

comic