Urheilu Tammela

Tuukka Kotin kesäleirillä Eerikkilässä treenattiin useita koripalloteemoja

Taru Tuukkanen ja Jamar Wilson vierailivat leirillä Eerikkilässä.
FoKoPo-kasvatti Tuukka Kotti vetää nimikkoleiriään Eerikkilässä. Kuva: Lassi Puhtimäki
FoKoPo-kasvatti Tuukka Kotti vetää nimikkoleiriään Eerikkilässä. Kuva: Lassi Puhtimäki

Eerikkilän urheiluopistolla on pomputeltu tällä viikolla ahkerasti koripalloa Tuukka Kotin kesäleirin nimissä.

Feeniks Basketin toista kesää tässä muodossa järjestämälle leirille osallistuu nelisenkymmentä 9-14 -vuotiasta koripallojunioria. Suurin osa leiriläisistä on Feeniks Basketin pelureita, mutta mukana on myös kymmenkunta pelaajaa kauempaa.

Kotin piti kesäkuun alussa isännöidä korisleiriä suomalaisjunnuille myös Espanjan Alicantessa Joensuun Katajan valmentajan Petri Virtasen kanssa, mutta korona perui tuon tapahtuman.

Eerikkilässä sen sijaan kaikki on sujunut hyvin sunnuntaina alkaneella ja keskiviikkona päättyvällä leirillä.

– Leiri sisältää kuusi salitreeniä, joista jokaisessa on oma teemansa. Joka harjoituksessa pyrimme ajamaan sisään pari teemaan liittyvää asiaa, Kotti selvittää.

Sisäpeliin keskittyneessä harjoituksessa leiriläiset saivat opastusta Suomen huipulta, kun susijengisentteri Kotin lisäksi korinaluskuvioita kävi neuvomassa Alun naisten viime kauden tehopeluri Taru Tuukkanen. Sentterien yhteiset sentit sekä aikuisten maaotteluiden määrä hipovat neljää sataa.

Leirin toinen vieraileva tähti tuli Susijengistä, kun maajoukkueen takamies Jamar Wilson esitteli pallonhallinnan saloja.

Leirin teemana on ”jokainen meistä on tärkeä”.

– Siinä korostetaan jokaisen joukkueen, seuran tai yhteisön jäsenen tärkeyttä niin täällä leirillä kuin yleensä koripalloperheessä, Kotti tarkentaa.

39-vuotiaan Kotin oma, jo peräti 24:s kausi miesten edustustasolla on käynnistymässä vähitellen. Miesten maajoukkueen vapaat harjoitukset ovat pyörineet kesä-heinäkuun ajan.

Parin viikon kuluttua Susijengi pelaa ensimmäiset ja ainoat kesän maaottelunsa, kun se kohtaa Jukka Toijalan valmentaman Viron maajoukkueen Espoossa ja Lohjalla.

Kotti ei noihin maaotteluihin osallistu ja hänen käsityksensä mukaan muutkin Susijengin vanhimmat pelaajat ovat näistä peleistä sivussa.

Neljännen kautensa Helsinki Seagullsissa aloittavan forssalaiskasvatin varsinainen kauden startti tapahtuu elokuun kymmenentenä päivänä, kun Seagulls aloittaa yhteisharjoitukset. Valmistautumisaikaa on tuolloin vielä yli kaksi kuukautta, kun Korisliiga käynnistyy normaalia myöhemmin lokakuun puolivälissä. FL

Tuukka Kotin alkavan kauden mietteitä voi lukea tästä.

Uusimmat

Näkoislehti

8.8.2020

Fingerpori

comic