Urheilu Lounais-Häme

Urheileminen on loppunut Lounais-Hämeen seuroissa – ja käytännössä koko maassa

Käytännössä kaikki Forssan seudun urheiluseurat ovat keskeyttäneet toimintansa.
Forssan jäähallien jäät on sulatettu tämän kauden osalta. Kuvassa betonilaattaa kuivaamassa vastaava liikuntapaikkatyöntekijä Kauko Kanerva. Kuva: Lassi Puhtimäki
Forssan jäähallien jäät on sulatettu tämän kauden osalta. Kuvassa betonilaattaa kuivaamassa vastaava liikuntapaikkatyöntekijä Kauko Kanerva. Kuva: Lassi Puhtimäki

Urheileminen on käytännössä loppu Lounais-Hämeessä samoin kuin koko maassa.

Urheiluseurat toisensa jälkeen ovat ilmoittaneet jäsenilleen ohjatun toiminnan lopettamisesta. Joissakin seuroissa ja lajeissa tauko on määritelty tässä vaiheessa vain maaliskuuhun, mutta etenkin talvikauden lajeissa kausi harjoitteluineen on pistetty pakettiin kesään asti.

Myös kuntien liikuntatoimi on jäissä – paitsi jäähalleissa, joista Forssassa jäitä alettiin sulattaa sunnuntaina.

– Jäähallit ovat olleet kiinni torstaista alkaen. Odotimme päätöstä FoPSin Junioreilta, jonka toiminta kattaa noin 67 prosenttia hallien käytöstä. Kun seura ilmoitti kauden lopettamisesta, aloimme sunnuntaina sulattaa jäitä, kertoo hallimestari Jani Simola.

Näillä näkymin Forssan jäähalleissa on seuraavan kerran toimintaa vasta kesäkuussa, kun Suvi-ilta on tarkoitus järjestää viikkoa ennen juhannusta. Salama tosin tiettävästi varautuu tämänkin tapahtuman siirtämiseen.

Myös Feeniks on sulkeutunut iltakäytön osalta, kun esimerkiksi Feeniks Basket lopetti koripallojuniorien toiminnan tämän kauden osalta.

– Muiden koulujen salit ovat iltaisin käytössä yksityisille, jotka ovat varanneet omia vuorojaan, kertoo vastaava liikuntapaikkatyöntekijä Kauko Kanerva.

Myös kaupungin kaikki liikuntaryhmät ja iltapäivätanssit on peruttu tässä vaiheessa maaliskuun loppuun asti.

Keilahalli auki

Jäähallit ja Vesihelmi ovat kiinni, mutta Forssan keilahalli on auki.

– Halli on auki, mutta keilaajat ovat vähissä. Kalenteri on aika tyhjä, kun vakiovuoroja on peruttu samoin kuin tänne varattuja synttärijuhlia. Biljardisakkia sen sijaan on käynyt hyvin, kertoo halliyrittäjä Jarmo Kalliola.

Suomen Keilailuliitto on peruuttanut kevään kilpailut, mutta Forssan paikallissarjaa ei ole ainakaan vielä peruttu. Myös FBC:n kilpailu jatkuu edelleen.

Hevosopistollakin peruutuksia

Ypäjän Hevosopistolla suurimmat tapahtumat, ratsastuskilpailut ja klinikat on peruttu. Suomen Ratsastajainliitto suosittaa, että ratsastuksessa ei toistaiseksi järjestetä kilpailutapahtumia tai muita yleisötapahtumia. Ratsastajainliiton maajoukkue- ja aluevalmennukset on peruttu.

Hevosopisto on perustanut koronavirustilanteen vuoksi valmiusryhmän.

Eri mittaisia taukoja

Forssalaisseuroista useat ovat ilmoittaneet tapahtumien ja harjoitusten perumisesta tässä vaiheessa vain maaliskuun loppuun asti. Esimerkiksi Forssan Salaman yleisurheilun nuorempi kilparyhmä, parkour ja talviurheilukoulut on peruttu kuun loppuun. Vanhempi kilparyhmä harjoittelee valmentajien ohjeiden mukaan ulkona.

Myös Forssan Jalkapalloklubi keskeytti kaiken seuratoiminnan tässä vaiheessa maaliskuun lopulle asti.

Samoin Forssan Suupparien joukkueilla kausi on käytännössä paketissa.

– Kaikki joukkueet alkavat olla tauolla ja halli on periaatteessa kiinni. Hallilla on jonkin verran ulkopuolisia käyttäjiä ja heillä on mahdollisuus jatkaa vuoroillaan, kertoo FoSUn puheenjohtaja Jukka Rantanen.

Forssan Naisvoimistelijoidenkin kaikki toiminta on peruttu toistaiseksi. Seuran oli määrä järjestää Feeniksissä 18. huhtikuuta joukkuevoimistelun Forssa cup, mutta tämäkin satojen voimistelijoiden kilpailu peruuntui.

Pesäpallokausi kesäkuuhun?

Jokioisilla Koetus Juniorit on perunut juniorijoukkueidensa harjoitukset tässä vaiheessa maaliskuun loppuun eli samalla aikataululla kuin Pesäpalloliitto.

Superpesiksen sarjan avaus on siirretty kesäkuun alkuun. Sen perusteella vaikuttaa epätodennäköiseltä, että miesten Suomi-sarja käynnistyisi alkuperäisen ohjelman mukaisesti toukokuun 10. päivä. Pesäpalloliitolta odotetaan päivityksiä alasarjojen otteluohjelmiin.

Urheilemista ei pidä lopettaa

Tammelan Ryske keskeytti lasten ja nuorten ohjatut yleisurheiluharjoitukset ja jalkapalloharjoitukset ensivaiheessa maaliskuun loppuun asti.

Ryske samoin kuin moni muu seura muistuttaa, ettei urheilun pidä rajuista päätöksistä huolimatta loppua. Urheilijoita kehotetaan omatoimiseen harjoitteluun ja ulkona liikkumiseen.

Niin ikään Someron Voima on päättänyt keskeyttää kaikki seuran liikunta-, harraste- ja harjoitustoiminnan koronaviruksen takia. Ohjeistus on voimassa toistaiseksi ja tilannetta arvioidaan säännöllisesti.

Urjalan Urheilijat lopetti lasten ja nuorten ohjatut yleisurheiluharjoitukset. Urjalassa on kuitenkin suunniteltu maastojuoksuja alkavaksi pääsiäisen jälkeen. FL

Uusimmat

Näkoislehti

12.7.2020

Fingerpori

comic