Urheilu

Urheiluliitto huusi aikalisän Ruotsi-ottelulle – päätös vaatii ylimääräisen kokouksen

Urheiluliiton hallitus jyräsi puheenjohtaja Sami Itanin ehdotuksen maaottelutapahtuman perumisesta.

Urheiluliiton hallitus on päättänyt jatkaa yleisurheilun Ruotsi-ottelun järjestelyjä selvitystyöllä. Selvityksen pohjalta päätetään, voidaanko Ruotsi-ottelu järjestää suunnitellusti Tampereella 5.–6. syyskuuta. Urheiluliiton hallitus tekee päätöksen ylimääräisessä kokouksessaan 7. elokuuta.

Urheiluliiton hallitus äänesti perjantaina kokouksessaan, mitä perinteisen tapahtuman kanssa tehdään. Puheenjohtaja Sami Itani ehdotti maaottelutapahtuman perumista, mutta enemmistö hallituksesta halusi vielä selvittää, olisiko kilpailu mahdollista järjestää urheilijoille ja katsojille turvallisesti erityisjärjestelyin.

–  Olen totta kai pettynyt, että ehdotukseni maaottelun perumisesta hylättiin äänin 4–6, koska mielestäni tapahtumaa ei valitettavasti tulisi tänä vuonna järjestää, vaikka se poikkeusluvin ja erityisjärjestelyin olisikin mahdollista.

– Toisaalta ymmärrän hyvin kannat siitä, että maaottelu on urheilullisesti, taloudellisesti ja kulttuurisesti niin arvokas tapahtuma, ettei päätöstä haluttu ihan vielä lukita suuntaan tai toiseen, Itani totesi Urheiluliiton tiedotteessa.

Logistiikka esteenä

Järjestelyjä hankaloittaa maiden välinen sisärajavalvonta. Maiden välillä sallitaan vain paluuliikenne, työmatkaliikenne tai muu välttämätön liikenne Suomeen. Ruotsista tuleville suositellaan edelleen omaehtoista 14 vuorokauden karanteenia.

–  Ruotsin liitto ei ymmärrettävästi taivu 14 vuorokauden karanteeniin urheilijoille. Itse en ole halukas siitä tinkimään, mutta jos viranomaiset ja Urheiluliiton hallituksen enemmistö ovat, niin silloin maaottelun toteutuminen näyttää jo mahdolliselta, Itani sanoi.

Nuorten Ruotsi-ottelun perumisesta on tehty päätös jo aiemmin.

Uusimmat

Näkoislehti

22.9.2020

Fingerpori

comic