Urheilu Somero

Uudistunut SoVo Futsal liigakauteen ilman menestyspaineita

Somerolaisilla on suuri 25 pelaajan rinki.
Nicola Erceg (vas.) jatkaa SoVo Futsalin pelaajavalmentajana ison ringin luotsina. Kuva: Lassi Puhtimäki
Nicola Erceg (vas.) jatkaa SoVo Futsalin pelaajavalmentajana ison ringin luotsina. Kuva: Lassi Puhtimäki

Someron Voima Futsal aloittaa tulevana sunnuntaina kymmenennen kautensa miesten Futsal-Liigassa.

Avauskierroksen ottelussa se kohtaa tamperelaisen Peli-Pojat -70:n Someron monitoimitalossa.

Edellinen sarjakausi päättyi tunnetulla tavalla kesken, kun koronapandemiasta aiheutuneet rajoitukset puraisivat muiden lajien tavoin myös Futsal-Liigaa.

– Koronarajoitusten suhteen mitään ei voida sanoa varmaksi alkavan kaudenkaan osalta, mutta tässä vaiheessa me valmistaudumme kauteen aivan normaalisti. Toivomme tietysti, että pelit saadaan vietyä suunnitelmien mukaisesti lävitse, SoVo Futsalin manageri Jarkko Ihalainen toteaa kauden kynnyksellä.

Puolustusvoittoisempaa

Viime kauden jälkipuoliskolla SoVon toiseksi pelaajavalmentajaksi tullut Nikola Erceg, 36, pyrki uudistamaan somerolaisjoukkueen pelitapaa puolustusvoittoisempaan suuntaan. Loppukauden tulokset olivat varsin lupaavia ja runkosarjan kuutossijalle ankkuroituneella ryhmällä näytti olevan valmiudet menestyksekkääseen pudotuspelikevääseen.

– Viime kevään jälkeen joukkueemme on uudistunut aika paljon ja yhteisharjoittelun pääsimme aloittamaan harmillisen myöhään, vasta syyskuun alussa. Töitä pitää tehdä paljon ja askel askeleelta pyrimme kehittämään niin nuoria pelaajia kuin koko joukkuetta koko ajan paremmaksi, Erceg sanoo.

Ainakin toistaiseksi Erceg asuu Ylivieskassa ja tekee viikoittain muutaman päivän visiitin Somerolle, mutta toiveissa olevan työpaikan järjestyminen toisi serbialaisen perheineen Forssan seudulle.

SoVon toisena pelaajavalmentajana jatkaa pääkaupunkiseudulta Somerolle reissaileva Valdrin Seferi.

Nuoret maalivahdit

SoVo lähtee kauteen nuorella maalivahtiosastolla, jossa päävastuun torjuntatöistä saanee kantaakseen 19-vuotias forssalaislupaus Niko Rikkilä. Parhaillaan asevelvollisuuttaan suorittava Rikkilä sai jo viime kaudella tililleen muutaman täyden liigaottelun.

Laajan harjoitusringin muut vahdit ovat Verneri Salomaa ja Joel Salonen, joista 21-vuotias Salomaa aloittanee Rikkilän aisaparina liigaryhmässä.

Somerolaisseuraa pitkään palvellut turkulainen luottovahti Marko Laaksonen haluaa välillä panostaa täysipainoisesti perhe- ja työelämään. Futsaluraansa hän on jatkamassa Turun Pallokerhon miehistössä Ykkösen tasolla.

Myös toinen konkaripelaaja, SoVo Futsalin monivuotinen kapteeni Juho Pettersson on jättänyt pääsarjakentät nuorempiensa koluttaviksi.

Parin viime kauden aikana Somerolla läpilyöntinsä tehnyt Eetu Kauria on palannut kotikonnuilleen Espooseen ja pukeutuu alkavalla kaudella GFT:n peliasuun. Varmuudella viime kauden miehistöstä ovat poistuneet myös Joonas Manzo (JoSePa), maalivahti Akseli Syrjälä (Sievi FS) sekä Teemu Lammi.

Jalkapallovahvistuksia

Jonkinasteisia kysymysmerkkejä vielä tällä hetkellä ovat ne jalkapallokauttaan jatkavat pelaajat, jotka viime vuosina ovat edustaneet SoVo Futsalia koko kauden tai osan siitä.

– Nikolan toiveena on ollut, että joukkue koostuisi niistä pelaajista, joille on mahdollista sitoutua futsaliin koko kaudeksi. Katsomme tilannetta varmaan ihan tapauskohtaisesti siinä vaiheessa kun jalkapallosarjat ovat tältä kaudelta ohitse, Ihalainen sanoo.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Forssalainen Niko Rikkilä on ottamassa ykkösvahdin roolin. Kuva: Lassi Puhtimäki
Forssalainen Niko Rikkilä on ottamassa ykkösvahdin roolin. Kuva: Lassi Puhtimäki

Viime kausien sovolaisista Veikkausliigakauttaan jatkavat Moshtagh Yaghoubi (HIFK) ja Valdrin Rashica (FC Lahti). Xhevdet Gela pelaa Ykköstä Ekenäs IF:n riveissä ja Gezim Voca Kakkosta Paraisten IF:n joukkueessa.

Isolla ringillä

SoVolla on koossa peräti 25 pelaajan vahvuinen harjoitusrinki. Näistä pelaajista suuri osa lukeutuu niin sanottuun ”nuorten pelaajien haastajaryhmään”, eli 16-20 vuotiaisiin tulevaisuuden lupauksiin.

– Muutama juniori-ikäinen pelaaja nähtäneen kokoonpanossa heti kauden alussa ja kauden mittaan liigakokemusta tulee todennäköisesti kertymään suurimmalle osalle nuorista pelaajistamme, Ihalainen kertoo.

Käytännössä uusina tuttavuuksina somerolaisyleisölle tulevat esittäytymään espoolaisveljekset Antti ja Pyry-Ville Korhonen. Molemmat tosin piipahtivat jo viime kaudella yhden pelin verran ottamassa tuntumaa liigapeleihin ja somerolaisseuraan.

Varsinaisessa seurassaan, Espoon BK:n riveissä, Antti Korhonen mätti viime kaudella komeat teholukemat (25+18=43), ollen yksi Ykkösen näkyvimmistä pelaajista. EBK:sta Somerolle on siirtymässä myös Ruj Jovanic-Hyvärinen.

Pelaajavalmentajien ohella kokemusta SoVon ryhmässä edustavat liigan moninkertainen pistepörssiykkönen Arber Istrefi sekä Mergim Bushi.

Ilman paineita

Edellisiin kausiin SoVo on lähtenyt eräänä liigan mitalisuosikeista. Pelaajien vaihtuvuuden ja miehistön nuorentumisen vuoksi tilanne on nyt erilainen:

– Päästään liikkeelle ilman menestyspaineita. Lähtökohtaisesti sarjassa on ainakin viisi meitä kovempaa joukkuetta, mutta kauden aikanahan todelliset voimasuhteet vasta punnitaan. Uskon vahvasti, että SoVo nähdään tämänkin kauden päätteeksi pudotuspeleissä, Ihalainen arvioi.

Ennakkoarvioissa liigan suurimpia mestari- ja mitalisuosikkeja ovat nimekkäillä koostumuksilla kauteen lähtevät Akaa Futsal, Kampuksen Dynamo, FC Kemi, Tornion Palloveikot ja Espoon GFT. FL

SoVo Futsal 2020-21:

Maalivahdit: Niko Rikkilä, Verneri Salomaa

Kenttäpelaajat: Arber Istrefi, Valmir Seferi, Valdrin Seferi, Nikola Erceg, Mergim Bushi, Kasperi Laine, Antti Korhonen, Pyry-Ville Korhonen, Elmeri Andersson, Jaakko Toivonen, Ruj Jovanic-Hyvärinen.

Harjoitusringissä mukana olevien nuorten pelaajien haastajaryhmä: Joel Salonen (mv), Verneri Nummi, Vilho Ståhlström, Eelis Muurinen, Jasper Joosela, Samuli Laine, Aladin Ljesnanin, Joonas Reijonen.

Valmennus: Valdrin Seferi, Nikola Erceg.

Joukkueenjohto ja huolto: Jarkko Ihalainen, Christer Friskopf, Hannu Manninen.

Uusimmat

Näkoislehti

1.10.2020

Fingerpori

comic