Urheilu Tammela

Uusin kujein takaisin tatamille: Lisää laatua ja asiakaslähtöisyyttä harrastustoimintaan

FT-Jundokanin Ari Kujamäki käytti tauon hyväkseen kouluttautumalla.
Paluu Manttaalille. Ari Kujamäki on vienyt Rami Hirsimäen tatamiin. Kuva: Tapio Tuomela
Paluu Manttaalille. Ari Kujamäki on vienyt Rami Hirsimäen tatamiin. Kuva: Tapio Tuomela

Kevään korona-aalto pyyhkäisi tieltään myös Forssan-Tammelan Jundokanin toiminnan. Seuran pitkäaikainen puheenjohtaja Ari Kujamäki ei jäänyt pakollisen tauon aikana pyörittämään peukaloitaan, vaan päätti käyttää ajan hyväkseen jatkokouluttamalla itseään.

– Koulutus on aina hyödyksi. Se tuo myös lisää motivaatiota itselle, kertoo Kujamäki.

Kujamäki aloitti kamppailulajien yhteisen aikuisharrastajien VOK2-koulutuksen. Koulutus painottuu aikuisharrastajien kurssien suunnitteluun ja toteutukseen sekä ohjaajan osaamisen kehittämiseen.

Toukokuussa alkanut koulutus on vielä kesken, mutta Kujamäki on saanut siitä paljon irti ja todennut sen jo nyt hyödylliseksi. Uudet ajatukset ovat avuksi, kun seuran toimintaa pyritään kehittämään entistä paremmaksi ja asiakasystävällisemmäksi.

– Ehkä sellainen pääajatus on ollut siinä, että liikkujan pitää olla keskiössä. Tietysti jokaisella lajilla on omat juttunsa ja sääntönsä, mutta asiakkaiden tarpeiden mukaan tätä hommaa pitää tehdä. Harrastaja on kuningas, toteaa Kujamäki, jonka mukaan muita koulutuksen isoja teemoja ovat monipuolisuus ja yhteisöllisyys.

Harrastajan pitää viihtyä tunnilla, tuntea, että harrastus on hänen juttunsa. Kuluttajille on nykyään niin paljon tarjottavaa, että toiminnan on oltava mielekästä ja hyödyllistä, jos harrastussuhteesta halutaan pitää kiinni.

– Jokainen laji haluaa parantaa laatua. Koulutus on avain siihen, Kujamäki näkee.

Korona otetaan huomioon lähikontakteja vaativassa harrastuksessa

FT-Jundokan, jonka lajit ovat judo, karate ja kobudo, on koronatilanteen hieman hellitettyä aloittamassa taas toimintaansa. Seuran harjoitukset alkavat pyöriä täydellä tohinalla syyskuun alusta, mutta jo tällä viikolla otettiin Manttaalilla tuntumaa tuttuihin kamppailulajeihin.

Koska korona ei ole vielä kokonaan kadonnut, pitää se ottaa huomioon harrastuksessa, jossa tulee väkisinkin lähikontakteja.

– Pesemme paljon käsiä ja käytämme runsaasti käsidesiä. Meillä on myös tavallista enemmän pyyhkeitä käytössä. Koronatilanne otetaan huomioon myös tuntien sisällön suunnittelussa, Kujamäki kertoo.

Vetäjä anoo ymmärtävänsä, että jos jotkut harrastajat jäävät pois tunneilta. He voivat palata tunneille silloin kun katsovat tilanteen sopivaksi.

Uusia aloittelijoiden ryhmiä ei ainakaan heti olla aloittamassa.

– Toki ryhmiin ovat uudetkin harrastajat tervetulleita.

Kujamäen mukaan budolajeista saa itselleen hyvän harrastuksen.

– Harrastus sopii kaikenikäisille ja -kuntoisille, sillä edetä voi ihan omaa tahtia. Tämä pitää hyvässä kunnossa ja liikakilot loitolla. Meillä on myös mukava porukka, jossa varmasti viihtyy. FL

Uusimmat

Näkoislehti

27.9.2020

Fingerpori

comic