Urheilu Forssa

Vaarallinen vasen laita – FoSun Kalle Laukkasen tehot ovat tallessa

Loukkaantuminen ei pitkään jarruttanut FoSun maalitykkiä. Laituri luottaa joukkueen nousumahdollisuuksiin.
Kalle Laukkanen on jalkavammastaan huolimatta tehnyt tällä kaudella 2. divisioonassa jo 26 osumaa. Kuva: Lassi Puhtimäki
Kalle Laukkanen on jalkavammastaan huolimatta tehnyt tällä kaudella 2. divisioonassa jo 26 osumaa. Kuva: Lassi Puhtimäki

Liukas laituri Kalle Laukkanen on jo vuosia kuulunut Forssan Suupparien ratkaisupelaajiin. Niin tänäkin vuonna, vaikka nilkkavamma pakotti forssalaisen sivuun peleistä pariksi kuukaudeksi.

Laukkanen on tällä kaudella koonnut 13 pelaamassaan 2. divisioonaottelussa pisteet 26+8=34. Laukkanen on iskenyt keskimäärin kaksi maalia per peli, jolla on hän joukkueensa maalipörssin selvä ykkönen ja koko lohkossakin jaetulla kolmannella sijalla, vaikka otteluja on takana selvästi vähemmän kuin kilpakumppaneilla.

– Olen kauteeni ihan tyytyväinen, kun ottaa huomioon, että tähän mahtuu vielä se loukkaantuminenkin, Laukkanen toteaa.

Harjoituksissa vääntynyt nilkka on ollut jo tovin pelikunnossa.

– Ei sitä oikeastaan huomaa enää. Peleihin nilkka on vielä teipattu.

Nivelsidevamma oli Laukkasen peliuran ensimmäinen isompi loukkaantuminen. Joku yksittäinen peli on aiemminkin jäänyt väliin, mutta tämä oli ensimmäinen kerta, kun maalitykki joutui olemaan näin pitkään sivussa kentältä.

– Ei se ollut lainkaan kivaa, Laukkanen myöntää.

Kovaa, tarkasti ja usein

24-vuotias Laukkanen on armoton maalintekijä. Hän on neljänä viime kautena ollut lohkonsa maalipörssin kymmenen kärjessä, viime kaudella toisena asti.

Laukkasella on kova ja tarkka laukaus, jota hän käyttää paikan tullen ujostelematta. Laukkanen on myös hyvä liikkumaan ja sijoittumaan, hän osaa hakeutua tekopaikoille

Mies jakaa kunniaa maaleistaan myös pelikavereille.

– Minä olen saanut pelata sellaisten joukkuekavereiden kanssa, jotka osaavat jakaa palloa. Olen saanut paljon hyviä tekopaikkoja, toteaa Laukkanen, joka on esimerkiksi tällä kaudella nauttinut muun muassa Leevi Kainulaisen, Markus Lintulan ja Miika Kulmalan tarjoilusta.

Nousu vaatii erinomaisen onnistumisen

Koko kauden vahvasti porskuttanut FoSu on nyt kevään ratkaisupelien edessä. Runkosarjan päätöspelissä perjantaina kotiareenalla pitäisi nipistää ainakin piste UHV Bullsilta, jotta forssalaisjoukkue pitäisi ykköspaikan ja saisi parhaat asemat pudotuspeleihin.

Viime kaudella FoSu vei lohkonsa, mutta tie nousi pystyyn karsinnoissa lopulta Divariin noussutta SB Vantaata vastaan. Laukkanen uskoo, että FoSu on tällä kertaa saumat nousuun asti. Hyvin on kuitenkin pelattava.

– Ensin hoidetaan runkosarjan voitto, ja sen jälkeen lähdetään tavoittelemaan nousua. Divaripaikka on mahdollinen, mutta se edellyttää meiltä sitä, että kaikki osa-alueet pelissä toimivat. Meillä on hyvä fysiikka ja osaamme tehdä maaleja, nyt pitää myös koko viisikon puolustuksen toimia, Laukkanen sanoo. FL

Laitahyökkääjä Kalle Laukkanen ei emmi tekopaikoissa

24-vuotias, täyttää elokuussa 25 vuotta.

176 senttiä, 75 kiloa.

Vasen laitahyökkääjä, ampuu rightin puolelta.

Asuu Forssassa, ammatiltaan ilmastointiasentaja.

Forssan Suupparien kasvatti. Pelaa jo kuudetta kauttaan FoSun edustuksessa. 2. divisioonan runkosarjan piste-ennätys kaudelta 2015–2016, jolloin teki 22 ottelussa tehot 38+16=54.

Neljällä viime kaudella lohkonsa maalipörssin kymmenen kärjessä. Viime kauden lohkonsa kakkonen 31 maalilla.

Tällä kaudella 13 ottelussa pisteet 26+8=34.

Vahvuuksia hyvä fysiikka, kova laukaus, sijoittuminen kentällä. Hallitsee myös hermonsa ja kannustaa joukkuekavereita.

Tavoitteena pelata Divaria FoSun riveissä.

Pelaa kesäisin tennistä.

Uusimmat

Näkoislehti

12.7.2020

Fingerpori

comic