Urheilu

Vähäverinen Koetus vuosi kuin seula

Yhdeksällä miehellä liikkeellä ollut Koetus jatkaa jumbona ennen päätöskierrosta.
Oskari Friman palkittiin Koetuksen parhaana Hyvinkäällä. Kuva: Lassi Puhtimäki
Oskari Friman palkittiin Koetuksen parhaana Hyvinkäällä. Kuva: Lassi Puhtimäki

Jokioisten Koetuksella oli mahdollisuus nousta pois Suomensarjan etelälohkon jumbopaikalta, mutta se sauma heikkeni huomattavasti kokoonpanotietojen tultua julki. Koetus joutui matkaamaan Hyvinkäälle vain yhdeksällä pelaajalle, joten sisäpelissä ei ollut käytössä ainuttakaan jokerilyöjää.

Juoksuja Koetus kyllä teki kiitettävästi, 12 kappaletta, mutta ulkopeli vuosi kuin seula. Hyvinkää takoi yhteensä 22 juoksua, joista 16 avausjaksolla.

– Kolme pelaajaa putosi ringistä paikallispelin jälkeen. Jouduimme laittamaan ulkokentälle kavereita, jotka ovat pelanneet koko kauden jokerina ja se näkyi, harmitteli Koetuksen pelinjohtaja Jani Salmi.

Koetus loi 20 kolmostilannetta, Hyvinkää 30. Salmi kehuikin vastustajaa, että se rankaisi heti kun paikka tuli.

– Mekin saimme tilanteita ja teimme hyvin juoksuja, mutta rahkeet eivät tänään riittäneet, hän myönsi.

Koetuksen parhaana palkittiin kesken kauden kasvattiseuraansa palannut Oskari Friman, joka löi avausjaksolla kolmen juoksun arvoisen kunnarin. Kakkosena palkittiin yhden lyönyt ja tuonut Kalle Lehtonen.

Runkosarjan viimeinen kierros pelataan tiistaina. Jokioisten Koetus juniorit on tällä hetkellä 11 pisteessä, Koetuksella pisteitä on 9. Juniorit kohtaa lohkoa johtavan Loimaan vieraissa, joten pisteet ovat tiukassa. Koetus saa kotikentälleen Turun, jolle peli on merkityksetön. Suora voitto nostaisi Koetuksen putoajan paikalta, mikäli juniorit jää pisteittä. Kahden pisteen voitto toisi Salmen tietojen mukaan uusintapelin putoamisesta.

– Jännittää jo tiistai siinä mielessä, että saammeko kentälle yhdeksää pelaajaa enempää. Ulvilan B-junnuista voisi tulla 1-2 pelaajaa, mutta heillä on peli maanantaina ja kokoonpano valmiiksi aika rikki. Meidän kokoonpano tiedetään tiistaiaamuna. Joka tapauksessa voittoa lähdetään hakemaan. Hankalaa se on, muttei mahdotonta, Salmi totesi. FL

Uusimmat

Näkoislehti

13.8.2020

Fingerpori

comic