Urheilu Forssa

Vähempi oli parempi Forssan Nice Runissa: Ensi vuonna vedetään taas isommin

Noin 200 naista kuntoili ja nautti piknikistä Forssassa.
Nice Runissan oli taas värikästä menoa. Kuva: Tapio Tuomela
Nice Runissa oli taas värikästä menoa. Kuva: Tapio Tuomela

Sääkin lämpeni juuri sopivasti, kun naisille suunnattu kuntoilutapahtuma Nice Run järjestettiin keskiviikkoiltana Forssassa. Tilaa lämmittelylle ja lenkin jälkeiselle piknikille oli Forssan yhtiönpuistossa ainakin riittämiin, sillä osallistujia oli tällä kertaa vain parisataa.

Parhaimmillaan Nice Runiin on osallistunut Forssassa yli 1200 kuntoilijaa.

Osallistujille lämppäjumpat vetäneet Liisa Vähämäki-Eerikäinen ja Emmi Nummelin lähtivät vetämään porukkaa ja tulivat vajaata puolta tuntia myöhemmin reilun viiden kilometrin lenkiltä ensimmäisinä maaliin.

– Hikiseltä tuntui ja kuumalta, kaverukset tuumivat heti lenkin jälkeen.

– Piknikin kannalta sää on nyt hyvä, mutta lenkin kannalta ottaisin viime vuoden kaltaisen kelin paljon mieluummin, Vähämäki muisteli viime vuoden märkää ja kylmää keliä.

 

Feeniks Basketin väreissä juossut U19 Not tuli myös kärkijoukoissa maaliin. Hetken huokaistuaan naiset pistivät piknikiksi.

– Haluamme olla esimerkkinä korisjunnuille, joten lähdimme lenkille mukaan, kertoivat Anna Peltonen, Noora Helkearo, Riikka Lammintausta-Mäkelä ja Seija Kivistö.

Kaveriporukka näytti viihtyvän Nice Runin leppoisassa fiiliksessä.

– Mikäs tässä on, loistavassa seurassa, nelikko naurahti.

Väkeä oli saatu liikkeelle vähemmän kuin aikaisempina vuosina, mutta se ei tunnelmaa haitannut.

– Ehkä kannattaisi harkita, että myös miehet voisivat osallistua tapahtumaan. Perheet voisivat lähteä tänne, työporukoitakin olisi helpompi koota, ryhmä ehdotti.

 

Tapahtuman organisoiva Forssan Salama aikoo lisätä Nice Runiin kierroksia ensi vuonna. Tarkoituksena on palkata henkilö vetämään tapahtumaa.

– Formaatti on hyvä. Aiomme säilyttää toimivat elementit kuten lenkin ja piknikin ja tehdä joitakin uudistuksia, kertoo Salaman puheenjohtaja Kauko Nyström jr.

Nyströmin mukaan tarkoituksena on, että jatkossa Nice Run järjestettäisiin samana päivänä useilla paikkakunnilla. Salamassa uskotaan, että seurat saadaan kiinnostumaan Nice Runin järjestämisestä.

– Nice Runin tuotoista voi jäädä yli puolet järjestävälle seuralle. Uskon, että se houkuttelee seuroja lähtemään mukaan. FL

Uusimmat

Näkoislehti

14.8.2020

Fingerpori

comic