Urheilu Jokioinen

Vaikeaa oli: LP tyrmäsi Koetuksen junnut heti avausvuorossa

JoKo Juniorit ei pääse peleissä vielä samalle tasolle kuin harjoituksissa.
Koetukselle tuttu nopeajalkainen Eemeli Mäntyvaara toi LP:lle kaksi juoksua. Kuva: Lassi Puhtimäki
Koetukselle tuttu nopeajalkainen Eemeli Mäntyvaara toi LP:lle kaksi juoksua. Kuva: Lassi Puhtimäki

Koetus Juniorit oli aivan aseeton napakasti pelannutta LP:tä vastaan keskiviikkona Jokioisilla. Loimaan Palloilijat pudotti Koetuksen heti avausvuorossa, eikä jokioislaisjoukkue saanut pakettiaan kasaan missään vaiheessa.

Täydet kolme suomensarjapistettä lähtivät Loimaalle selkein 0–2 (1–10, 2–6) -lukemin.

– Vastustaja oli hyvä, mutta kyllä me avustimme sitä kaikin tavoin niin sisällä kuin ulkona. Olen pettynyt siihen miten pelasimme, emme päässeet lähellekään omaa tasoamme, harmitteli Koetus Junioreiden pelinjohtaja Ari Kenttäaho omiensa vaisuutta.

LP paukutti heti avausvuoroparissaan neljä juoksua ja mätti seuraavassa vielä kuusi lisää.

Osa vieraiden juoksusta tuli hyvillä lyönneillä, osa kotijoukkueen ulkokentän virheiden avittamina.

Ulkona LP pelasi tarkasti, Koetus sen sijaan oli sisällä vaisu. Joukkue teki avausjakson ainoan juoksun vasta neljännessä vuoroparissa, kun Eetu Mutikainen kotiutti Rauli Liljan.

– En tiedä, olivatko meiltä kaikki mailatkin rikki, kun palloa tunnuttu saavan jaloista millään pois, Kenttäaho kommentoi tehotonta lyöntipeliä.

Toisella jaksolla kotijoukkue sai hieman ryhtiä peliinsä, mutta homma oli koko ajan LP:n hanskassa. Loimaalaiset pystyivät luomaan tasaisesti tilannetta, Koetuksen paikat olivat harvassa.

Topi Tuura järjesteli LP:n 0–2-johtoon ja toinen jokeri Tommi Malinen vei vieraat kohta 0–3-karkumatkalle. Koetuksen toiveet heräsivät hetkeksi, kun Tomi Lehtonen ehti Lassi Nordmanin yli polttolinjan kaartaneen lyönnin avulla kotiin.

LP piti kuitenkin pintansa. Se teki viimeisellä vuoroparillaan varmasti kolme juoksua lisää ja pääsi Koetuksen tasoittavaan reilussa 1–6-johdossa. Koetus kavensi viimeisessä vuoroparissa 2–6:een Eetu Mutikaisen kotiutettua Tomi Lehtosen, mutta sen lähemmäs Koetus Juniorit ei LP:tä päässyt.

Koetuksesta palkittiin Petteri Mäntyvaara ja Tomi Lehtonen, vieraista Tommi Malinen ja Elmeri Iivonen. Malinen löi neljä juoksua ja toi kaksi.

– Jotain tässä täytyy keksiä. Kotipelit tuntuvat olevan meille kovin jänniä. Kaipaan peleihin sitä ilmettä ja rohkeutta, mikä näkyy harjoituksissa, Kenttäaho sanoi. FL

Uusimmat

Näkoislehti

18.9.2020

Fingerpori

comic