Urheilu Forssa

Vaikeudet voitettu: Samuli Kaislasalo iskee taas kovaa ja tarkasti

Kunnon kasvatti selätti terveysongelmat ja pelaa vahvaa kautta Belgiassa.
Belgiassa uraansa jatkava hakkuri Samuli Kaislasalo selätti ongelmat ja on taas kovassa iskussa. Kuva: JOHNNY
Belgiassa uraansa jatkava hakkuri Samuli Kaislasalo selätti ongelmat ja on taas kovassa iskussa. Kuva: JOHNNY

Hakkuri Samuli Kaislasalo pelaa tämän kauden Belgian pääsarjaa Lindemans Aalstissa. Vaikka joukkue johtaa sarjaa ja Kaislasalon peli kulkee, kauden alku oli Kunnon kasvatille kaikkea muuta kuin helppo.

Sitkeät selkävaivat veivät pelikunnon ja saivat mielen matalaksi. Kokemus oli Kaislasalolle ikävä, mutta myös opettavainen.

– Alkukausi oli minulle tosi vaikea. Selkä alkoi vaivata jo EM-kisoissa, joissa pystyin kuitenkin pelaamaan lääkityksen avulla. Selkä meni siitä vain pahemmin lukkoon, kun siirryin Belgiaan. Valmentaja vaatii siellä paljon ja halusin vastata odotuksiin, mutta en pystynyt, muistelee Suomessa ja Forssassakin vuodenvaihteen jälkeen pikaisesti piipahtanut Kaislasalo.

Kaislasalon lonkka ja kylkiluu olivat tiukassa blokissa, joka veti myös lihakset jumiin. Pelaaminen oli tuskaista, kunnes oikeanlainen fysiikkatreeni ja käynnit osaavalla osteopaatilla alkoivat auttaa.

Talven lähestyessä Kaislasalo alkoi olla taas kunnossa ja joukkueen pelit kulkivat. Lindemans Aalst johtaa sarjaa ja pelasi paikan cupin finaalissa.

– Tämä oli opettavainen juttu, osaan nyt arvostaa terveyttä. Säilyin pitkään ilman isompia terveysongelmia ja ura sujui nousujohteisesti. Uskon, että tämä kokemus teki minusta entistä vahvemman pelaajan. Fiilis on nyt hyvä ja itsevarmuus kohdillaan. Tästä on hyvä jatkaa kohti kevätkautta, Kaislasalo sanoo.

Tavoitteena finaali ja cupin voitto

Tervehtynyt Kaislasalo ja Aalst voivat odottaa mielenkiintoista kevättä. Joukkue on Belgian pääsarjan kärkipaikalla ja cupin loppuottelussa.

– Joukkueen tavoitteena on pelata finaaliparissa ja voittaa cup-mestaruus.

Aalstilla ei ole riveissään suuria tähtiä, mutta joukkue pelaa hyvin yhteen ja jokaiselle pelipaikalle on tervettä kilpailua. Kaislasalonkin pitää pystyä pelaamaan hyvin, että paikka avauksesta löytyy.

Aalstilla on erinomainen syöttö ja torjunta. Joukkueella on hyväjalkaisia isoja miehiä, joita ei helpolla ohiteta verkolla. Myös liberopeli ja hyökkäys toimivat.

– Omat tavoitteet ovat samat kuin joukkueen tavoitteet. Tietysti haluan pelata mahdollisimman hyvin ja aloittaa pelit, Kaislasalo sanoo.

Kättelyjä ja poskipusuja

Kaislasalo on alkukauden terveysongelmista huolimatta kotiutunut Belgiaan ja viihtyy hyvin Aalstsissa. Hommat toimivat seurassa niin kuin luvataan, välimatkat ovat lyhyitä ja väki ystävällistä.

– Kulttuuri on erilainen kuin täällä Suomessa. Miehet kätellään ja naisille annetaan poskipusu. Kun iskä kävi täällä seuraamassa treenejä, joukkue oli kättelemässä häntä rivissä.

Mutta ei niin hyvää ettei huonoakin. Pelien jälkeen ei käydä yhdessä syömässä, vaan pelaajien pitää pärjätä vehnäsämpylöillä.

Niin, ja se liikenne. Belgian pinta-ala on kymmenesosa Suomesta, mutta väkeä on tuplasti enemmän, päälle 10 miljoonaa. Se vaatii kärsivällisyyttä jos osuu ruuhka-aikaan liikenteeseen.

– Joo, onhan täällä Forssassakin melkoiset ruuhkat, mutta taitaa siellä olla vielä vähän pahemmat, Kaislasalo nauraa. FL

Hakkurilla jo hieno ura, vaikka ikää ei ole kuin 24 vuotta

24-vuotias, 205 senttiä.

Pelasi aiemmin keskitorjujana, nykyään hakkurina.

Aloitti pelaamisen viisivuotiaana. Kasvattajaseura Koijärven Kunto.

Seuroja: 2012–2014 Kuortane (I-sarja/II-sarja), 2014–2016 Rantaperkiön Isku (Mestaruusliiga), 2016–2018 Leka Volley (Mestaruusliiga), 2018 Raision Loimu (Mestaruusliiga), 2018–2019 Foinikas Syros (Kreikan pääsarja), 2019-2020 Lindemans Aalst (Belgian pääsarja).

Saavutuksia: U19 EM-nelonen 2013, U19 MM-11 2013, Kauden miesjuniori 2014, Vuoden tulokas lentopalloliigassa 2015.

Kreikan pääsarjan pistepörssin ykkönen keväällä 2019.

Vuosia maajoukkueringissä, ensimmäinen A-maaottelu toukokuussa 2018 Hollantia vastaan.

Näkoislehti

27.9.2020

Fingerpori

comic