Urheilu Forssa

Vaisumpi sunnuntai – Laimea FJK jatkaa tappion jälkeen tukevasti alasarjan hännillä

TP-T haki pisteet Forssasta Kolmosen alasarjan avauksessa.
Santeri Ketola teki kärjessä paljon töitä, mutta ei päässyt hyville tekopaikoille TP-T:tä vastaan. Kuva: Lassi Puhtimäki
Santeri Ketola teki kärjessä paljon töitä, mutta ei päässyt hyville tekopaikoille TP-T:tä vastaan. Kuva: Lassi Puhtimäki

FJK on yhä suuremmassa vaarassa pudota ensi kaudeksi Neloseen. FJK pystyi pitämään sunnuntaina TP-T:n ensimmäisen puoliajan nollilla, mutta toisella peli retkahti ja tamperelaiset veivät pisteet Forssasta selvällä 1–4 (0–0) -voitolla.

Tappion jälkeen FJK on yhä tukevammin Kolmosen alasarjan hännillä. FJK:lla on vasta viisi pistettä, kun kolmantena oleva TP-T nousi 12 pisteeseen. Kuuden joukkueen lohkosta vain kaksi parasta voi olla varmoja sarjapaikastaan Kolmosessa. FJK:lla on sarjassa vielä neljä peliä jäljellä.

– Sama vanha virsi jatkuu. Vaikka ensimmäinen jakso päättyi 0–0, olisi se voinut olla jo 0–2 vieraille. Emme olleet pelin päällä oikein missään vaiheessa, totesi FJK:n valmentaja Miika Murtolahti kampailun jälkeen.

– Vastus ei ollut kummoinen, mutta emme olleet senkään veroisia. Laimea esitys siihen nähden, kuinka paljon näissä peleissä on nyt panosta, Murtolahti jatkoi.

Avausjakso nollilla

Peli oli alusta asti Tampereen Peli-Toverien hallussa. Joukkue tuli vauhdilla läpi Jalkapalloklubin keskikentästä ja nousi jatkuvasti tekopaikoille. Erityisen vaaralliselta tuntui tutkapari Lamin Fatty-Babucarr Bojang.

FJK:n avaukset menivät paineessa purkamiseksi ja pelin rakentelu ruiskimiseksi. Kotijoukkueella ei ollut avauspuoliajalla kuin yksi tekopaikan tapainen. TP-T:llä oli sen sijaan kymmenkunta maalipaikkaa, mutta Viljami Järvinen kesti vielä FJK:n maalilla.

Toiselle puoliajalle FJK tuli rohkeammin ja alkoi luoda paikkoja. Pakka aukeni tästä entistä leveämmälle, eikä TP-T enää erehtynyt omista paikoistaan. Lamin Fatty vei TP-T:n kahdella nätillä laukauksella 0–2-johtoon. FJK:lla oli pieni etsikkoaika, kun Janne Eerikäisen ovela kulmapotku kaarsi tuulenpuuskan avittamana 62. minuutilla vieraiden maaliin. Se jäi kuitenkin hyödyntämättä, kun Jussi Aaltion vapapotku yllätti FJK-vahti Järvisen ja peli oli jo 1–3 vieraille.

Päätöslukemat 1–4:ään sijoitti hienolla vedolla takakulmaan hattutemppunsa täydentänyt Fatty 81. minuutilla.

Jatkuu Tampereella

FJK:lta puuttui riveistään varoitustilin täyttymisen takia kärkimies Jere Rauhansalo.

– Jere pääsee seuraavaan peliin. Hänen poissalonsa näkyi kyllä tässä ottelussa, kun jouduimme ottamaan miehen häntä paikkaamaan, mikä oli taas muualta pois, Murtolahti sanoi.

FJK pääsee yrittämään pistetilinsä täydentämistä ensi perjantaina Kaukajärvellä. FJK saa vastaansa alasarjassa 16 pisteellä toisena olevan ACEn. FL

Muista myös: Peli ei ole vielä menetetty: FJK aikoo painaa täysillä päälle kauden loppuun asti

Uusimmat

Näkoislehti

25.9.2020

Fingerpori

comic