Urheilu Forssa

Väliin vaisumpi peli Alulta: Pirteä Veto haki yllätyspisteet Forssasta

Alku heitti huonosti, eikä puolustuskaan pitänyt. Keskittymisen herpaantuminen näkyi harhasyöttöinä.
Taru Tuukkanen haki ensimmäisellä puoliajalla heittoaan, toisella alkoi jo upota. Kuva: Tapio Tuomela
Taru Tuukkanen haki ensimmäisellä puoliajalla heittoaan, toisella alkoi jo upota. Kuva: Tapio Tuomela

Jos Alku esitti kauden parasta koristaan reilut viikko sitten PeKaa vastaan, oli eilinen Vimpeli-peli Feeniksissä sitten aivan jotain muuta. Alulta puuttui pelistä tempo ja huolellisuus, eivätkä heitotkaan uponneet.

Kaiken kukkuraksi Alun amerikkalaislaituri Delaney Bruce loukkasi polvensa ja joutui jättämään kentän jo avausjaksolla. Bruce joutui pelin jälkeen kuvauksiin, eikä vamman laadusta ole vielä tietoa.

Naisten Korisliigassa toiseksi viimeisenä majaileva Veto käytti tilaisuutensa hyväkseen ja pudotti aivan peruspelillä saamattoman Alun kyydistä. Veto otti kauden neljännen voittonsa 65–74 (21–33) -lukemin.

– En tiedä johtuiko heikko esityksemme huonosta valmistautumisesta vai Delaneyn loukkaantumisesta, ehkä molemmista. 90 prosentin keskittyminen ei riitä, totesi Alun pettynyt valmentaja Risto-Matti Rousku.

Tyly avausjakso

Alku hävisi avausneljänneksen pistein 8–22. Joukkue heitti heikosti ja syötöt karkailivat vastustajalle. Veto taas tuntui pistävän tässä vaiheessa pallon pussiin paikasta kuin paikasta.

Katsomossa odoteltiin, koska Alku herää pelaamaan, mutta sitä saatiin oikeastaan odottaa turhaan koko pelin ajan. Joukkue ei pystynyt missään vaiheessa kunnolla ryhdistäytymään ja kirimään vieraiden karkumatkaa tosissaan kiinni.

– Hyökkäyksessämme ei ollut energiaa, eikä keskittyminen riittänyt. Sitä kuvaavat parhaiten menetykset, joita meille tuli pelissä 19. Pallot syötettiin hyökkäyksissä suoraan puolustajan käsiin, Rousku totesi.

Alku sai avausjaksolla kasaan vain 21 pistettä. Joukkueen heittoprosentti oli tuossa vaiheessa pitkälti alle 30:n.

Ei kunnon kiriä

Jatkossa tahti parani hitusen, mutta virheitä tuli yhä liikaa. Alku kävi kolmannella jaksolla kerran kahdeksan pisteen päässä numeroissa 31–39, mutta sen lähemmäs forssalaisnippu ei pohjalaisia päässyt.

– Aloitimme ottelun tosi hyvin. Puolustimme hyvin ja pysyimme koko ajan edellä. Pelasimme nyt enemmän joukkueena kuin tähän asti, heittoprosentitkin olivat ihan kohdillaan. Tosi kivaa kun saatiin täältä voitto, Vedolle 14 pinnaa heittänyt Riikka Kujala kertoi pelin jälkeen.

Alun sentterin Laura Saarisen tunnelmat olivat toisenlaiset.

– Olen tosi pettynyt omaan ja joukkueen tekemiseen. Meillä on hyvä ja kokenut joukkue, mutta emme päässeet flow-tilaan missään vaiheessa, 2 pistettä heittänyt ja 13 levypalloa kahminut Saarinen sanoi.

Levypalloissa Alku oli vahvempi

Anni Mäkitalo teki Alulle 18 pistettä, ensimmäiset pisteensä kolmannen jakson puolivälissä nostanut Taru Tuukkanen 12. Keke Calloway ja Petra Noponen heittivät 11 pinnaa naiseen.

Vedon jenkeistä Amy Criffin teki 23 pistettä ja Jamee Swan 19. Alku voitti levyrit, mutta Veto heitti selvästi tarkemmin. Joukkue piti myös pallosta parempaa huolta, kun menetyksiä tuli vain 9 Alun 19:ää vastaan.

Alku pääsee koettamaan pistetilin kartuttamista seuraavan kerran ensi lauantaina Hyvinkäällä, kun vastaan tulee sarjan jumbojoukkue Ponteva. FL

Uusimmat

Näkoislehti

8.7.2020

Fingerpori

comic