Urheilu Jokioinen

Vanhempi Koetus Junioreita vahvempi

Sadekeli vesitti Jokioisten hiostoriallista paikallispeliä.
Tomi Lehtonen löi ja toi yhden juoksun Koetus Junioreille. Kuva: Lassi Puhtimäki
Tomi Lehtonen löi ja toi yhden juoksun Koetus Junioreille. Kuva: Lassi Puhtimäki

Jokioisten pesäpallohistorian ensimmäisessä Suomensarjan paikallispelissä Koetus otti kauden ensimmäisen kolmen pisteen voittonsa, kun se kukisti Koetus Juniorit 2-0 (7-2, 8-6).

Koetus sai peliin tehokkaan alun, kun se meni heti ensimmäisessä vuorossa 3-0 johtoon Manse-apujensa Leevi Lehdon ja Juho Ammesmäen ajolähtöpurkujen vauhdittamana.

Kolmannessa vuorossa sama kaksikko vei Koetuksen 5-0 johtoon ja neljännen vuoron alkuun Ammesmäki kumautti jo 7-0 lukemat.

Koetus Juniorien jakson ainoa tehohetki osui viimeiseen vuoroon, jossa kärkietenijä Joel Ilolan kolmospuolen puhkaisu tuotti kunnarin ja tavallisen.

Toiselle jaksolle Koetus Juniorit tuli pirteämmin, kun joukkueen ykköstykit Teemu Mäntyvaara ja Eetu Mutikainen veivät vierasjoukkueena pelanneen Juniorit 2-0 johtoon.

Koetus tasoitti tasoittavalla ja toisessa vuorossa Ammesmäki ja lyöjäjokeri Jouni Haanpää iskivät kaksi juoksua mieheen ja Koetuksen 6-2 johtoon.

Koetus Juniorit jahtasi jaksovoittoa loppuun asti, kun Mäntyvaara kavensi kolmannessa vuorossa 6-4:ään ja viimeisessä vuorossa loppulukemiin 8-6.

Ammesmäki nousi voittajien tehomieheksi paukuteltuaan yksi kerrallaan viisi juoksua ja lisäksi yhdeksän kärkilyöntiä. Ammesmäki on lyönyt Koetukselle kolmessa pelissä jo 12 juoksua.

Lehto keräsi tehot 3/2, Haanpää 3/0 ja Jere Heikkilä 1/2. Koetuksen kärki kulki hyvin, kun Verneri Taurama toi neljä ja Isto Kauppinen viisi juoksua.

– Saimme peliin hyvän alun ja pääsimme rakentamaan hyvin tilanteita. Niitä tuli koko ajan niin, että peli pysyi hallussamme, totesi Koetuksen pelinjohtaja Jani Salmi.

Koetus Juniorien kahdeksasta juoksusta Mäntyvaara napsi kolme ja Ilola 1+1. Ilola myös toi neljä juoksua ja keräsi 11 kärkilyöntiä sadan prosentin onnistumisilla.

– Pelin alut ovat jostain syystä meille vaikeita etenkin kotikentällä. Siihen pitää löytää muutos. Toisella jaksolla peli alkoi sujua, vaikka ulkokenttä välillä seisoskeli, manaili Koetus Juniorien pelinjohtaja Ari Kenttäaho.

Koko päivän ja pelinkin ajan jatkunut sade vesitti historiallista paikallispeliä, kun katsomoon uskaltautui vain satakunta sateenvarjoa. FL

Uusimmat

Näkoislehti

24.9.2020

Fingerpori

comic