Urheilu Forssa

Vastustaja hallitsi, FJK kontrolloi, pisteet tasattiin ja forssalaiset jatkavat lohkon jumbopaikalla

FJK jatkaa lohkon hännillä voitoitta kuuden pelin jälkeen.
FJK-hyökkääjä Jere Rauhansalolla (vas.) oli paikkansa, mutta maalihanat eivät lauantaina auenneet. Kuva: Lassi Puhtimäki
FJK-hyökkääjä Jere Rauhansalolla (vas.) oli paikkansa, mutta maalihanat eivät lauantaina auenneet. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssan Jalkapalloklubi ei kyennyt puhkaisemaan voittosarakettaan kuudennessakaan Kolmosen ottelussa. Vastustaja, tamperelainen ACE jäi kyllä maaleitta, mutta niin jäi kotijoukkuekin, joten pisteet tasattiin.

Joskus maaliton tasapeli voi tarjota yleisölle hyvääkin viihdykettä. FJK:n valmentaja Miika Murtolahti myönsi, ettei forssalaisten tämän hetken taktiikka ole yleisöystävällisintä peliä.

– Pallonhallinta oli vastustajalla, kuten oli tarkoituskin, mutta me kontroilloimme peliä. Ajoimme ACE:n syvällä blokilla laidoille, ja heidän kaukovetonsa olivat enemmän tai vähemmän epätoivoisia. Meillä oli enemmän maalia kohti ammuttuja vetoja ja olimme mielestäni lähempänä voittoa, vaikka oli heilläkin paikkansa, Murtolahti analysoi peliä.

Kahdessa edellisessä pelissä FJK on lähtenyt oman pään kautta sillä ajatuksella, että oma pää pysyy puhtaana ja räpätään itse paikoista maalit. TPV:tä vastaan se taktiikka onnistui 60 minuuttia, kunnes kaksi yksilösuoritusta ratkaisi pelin.

– Nyt onnistuimme puolittain, kun vastustaja pysyi nollilla. Ei se silti iloiseksi tee, kun voitto tästä pelistä oli ainut tavoitteemme.

FJK on sarjan viimeisenä ja koossa on kaksi pistettä, kun sarjan puoliväli on ylitetty. Murtolahden mukaan joukkueen tavoite on edelleen selviytyä kuuden parhaan joukkueen ylempään loppusarjaan. Ensi lauantaina joukkue kohtaa kotikentällään Tampere Unitedin.

– TamU on sarjasijoitustaan parempi joukkue ja heillä on äänekkäät kannattajat. Kolme pistettä siitä ottelusta ja sarjataulukko näyttää taas erilaiselta, Murtolahti ennakoi. FL

Näkoislehti

8.8.2020

Fingerpori

comic