Urheilu Forssa

Vastustajat mankeloinut Free Me ei antanut armoa Pilvenmäellä – Myös suurkisan finalistit selvillä

Pilvenmäellä karsittiin Specialiin ja Tammavaltikkaan.
Pilvenmäki Specialin ensimmäisen karsinnan vei Orvar Iver, ohjissaan forssalainen Peter Lindroos. Finaaliin jatkoivat voittajina myös Skyfall Shine ja Night Guard. Kuva: Tapio Tuomela
Pilvenmäki Specialin ensimmäisen karsinnan vei Orvar Iver, ohjissaan forssalainen Peter Lindroos. Finaaliin jatkoivat voittajina myös Skyfall Shine ja Night Guard. Kuva: Tapio Tuomela

Pilvenmäellä päästeltiin perjantaina Specialin ja Tammavaltikan katsastuksia ja jos joku voittajista ansaitsee maininnan, niin se on Valtikkakatsastuksen voittanut Hannu Torvisen ohjastama Free Me.

Pelisuosikit Juliet Ale ja Free Me iskivät yhteen lähdöstä alkaen. Kaarteeseen mentiin rinta rinnan ja todella kovaa sillä seurauksella, että Free Me laukkasi. Takasuoralla Torvinen yritti kääntää ajokkinsa johtavan selkään, mutta sinne oli ehtinyt Let´s Take A Selfie.

Torvinen ajoi sen jälkeen päättäväisesti johtavan rinnalla ja viimeisen takasuoran lopussa johtohevonen oli mankeloitu tyhjäksi. Free Me kellotti voittoajaksi 14,2 kuten myös Specialkatsastusten nopein Night Guard.

Illan kovin pätkä nähtiin T5-pelin avauksessa kun Iikka Nurmonen päästeli päätöspuolikkaan Look Completella aikaa 08,0. Muuten sen ei tarvinnut juurikaan revitellä, sillä tallipeli piti North Lexuksen kiriväylät tukossa riittävän pitkään.

Peter Lindroos ohjasti ykkösradalta startanneen Orvar Iverin varmaan voittoon ja oli varma, että ori tulee kehittymään entisestään.

– Tämä on ollut kohtalaisen vahva, mutta tasavauhtinen. Nyt se on saanut lisää speediä ja kehittyy varmasti entisestään.

Toisena finaaliin selvisi Jukka Torvisen naruttelema Bwt Ellospank, Quick Diablon jäädessä odottelemaan onnekasta arpaa. Skyfall Shine oli toisen karsintalähdön kirikykyisin vetäen Club Nord Yankeen kakkoseksi.

Olli Koivusen Night Guard oli T5-pelin pelatuin hevonen ja kovin helposti se 1 500 euron ykkösen myös otti. Tzubodai oli johtavan rinnalta erittäin urhea kakkonen, mutta selvästi voittajaa huonompi.

T5-pelin vaihto oli runsaat 77 000 euroa ja oikeita rivejä löytyi paljon ja yhdellä tienasi reilut 14 euroa. FL

Näkoislehti

28.9.2020

Fingerpori

comic