Urheilu Forssa

Vauhdikkaat Feeniks Basketin tytöt laittoivat kevään pronssimitalistit ahtaalle

Fiia Hellsten urakoi 33 minuuttia kevään pronssijoukue HNMKY:tä vastaan. Kuva: Tapio Tuomela
Fiia Hellsten urakoi 33 minuuttia kevään pronssijoukue HNMKY:tä vastaan. Kuva: Tapio Tuomela

Feeniks Basket Forssa piti viime kevään pronssijoukkuetta Helsingin NMKY:tä tiukoilla alle 15-vuotiaiden tyttöjen SM-sarjassa. Loppuun asti taistellut Feeniks Basket taipui isommalle ja vahvemmalleen täpärästi pisteellä 70–71 (35–38).

– Hävisimme pronssit keväällä HNMKY:lle, ja hävisimme tälläkin kertaa. Peli oli kuitenkin meiltä ihan ok isompikokoista joukkuetta vastaan. Meillä on tämän joukkueen kanssa yhteiset treenit vielä aika vähissä ja harjoiteltavia asioita on paljon, Feeniksin valmentaja Tero Kaseva sanoi.

Korinalustoja hallinnut HNMKY aloitti ottelun vahvasti, mutta pirteä Feeniks Basket sai juonesta kiinni ja käväisi johdossakin. Vierasjoukkue nosteli helposti pisteitä korin alta, kun Feeniks Basket pysyi pelissä mukana pitämällä tempoa ja prässäämällä ankarasti.

Toinenkin puoliaika mentiin tasaisissa merkeissä. HNMKY oli pari kertaa karata, mutta Feeniksin tytöt nousivat tiukalla taistelulla aina tuntumaan. Emmiina Kivinen upotti pelin lopulla pari arvokasta kolmosta ja Fiia Hellsten teki paljon töitä hyökkäyksessä ja puolustuksessa.

– Sulkemalla vastustaja paremmin ja ottamalla pari hyökkäyslevypalloa enemmän, ottelu olisi voinut kääntyä meille, Kaseva sanoi.

Hellsten pussitti Feeniksille 19 pistettä ja Kivinen 18. Levypallot menivät pari pykälää isommalle helsinkiläisjoukkueelle tylysti 64–30.

Feeniks Basket jatkaa Robert Petersen Cupin nimellä pelattavaa SM-sarjaa vieraissa viikon päästä kohtaamalla Pakilan Visan ja Korson Vedon yhteisen joukkueen. FL

Uusimmat

Näkoislehti

4.7.2020

Fingerpori

comic