Urheilu Lounais-Häme

Vauhdilla kesää kohti – Kohta Forssan seudulla pääsee taas opettelemaan yleisurheilun aakkosia

Yleisurheilukoulut tulevat taas kesäkuussa.
Ryskeen kilparyhmä aloitti tällä viikolla yhteistreenit ulkona, seuran yleisurheilukoulu pääsee vauhtiin kesäkuun alkupuolella. Vauhdissa vasemmalta Titus Uutela, Elli Kurkikangas, Aada Jakonen, Jonne Salminen ja Erica Syrjälä. Kuva: Lassi Puhtimäki
Ryskeen kilparyhmä aloitti tällä viikolla yhteistreenit ulkona, seuran yleisurheilukoulu pääsee vauhtiin kesäkuun alkupuolella. Vauhdissa vasemmalta Titus Uutela, Elli Kurkikangas, Aada Jakonen, Jonne Salminen ja Erica Syrjälä. Kuva: Lassi Puhtimäki

Seuroille ja lapsille tärkeät yleisurheilukoulut ovat pääsemässä vauhtiin Forssan seudulla.

Yleisurheilukoulut avaavat oviaan ensi kuussa. Osa kouluista alkaa normaaliin aikaan, osa koronavirusepidemian takia hieman myöhässä. Forssan Salama aloittaa oman koulunsa 8. kesäkuuta Forssassa ja seuraavana päivänä 9. kesäkuuta Jokioisilla. Lapset jaetaan ryhmiin, ja harjoituksia järjestetään kahdesti viikossa.

– Näitä korona-ajan ohjeita noudatetaan. Kentät ovat isoja, joten riittävän etäisyyden pitäminen ei ole ongelma, toteaa Forssan Salaman puheenjohtaja Kauko Nyström Jr.

Salaman järjestämät yleisurheilukoulut ovat yleensä olleet suosittuja. Nyt tuli Jokioisiltakin toiveita, että sinnekin haluttaisiin koulu ja sellainen päätettiin järjestää.

– Yleisurheilukoulujen osallistujamäärä on ollut 150 molemmin puolin, Nyström kertoo.

Tammelassa voi hajaantua

Tammelan Ryskekin aloittaa yleisurheilukoulunsa 8. kesäkuuta. Koulun piti startata toukokuun lopulla, mutta koronan takia sitä piti siirtää muutamalla viikolla.

5–16-vuotiaille tarkoitettu koulu kokoontuu liikuntakeskukseen kerran viikossa maanantaisin elokuulle asti. Yleisurheilukoulun tavoitteena on lasten monipuolinen liikuttaminen ja yleisurheilun lajeihin tutustuminen. Nuorempien toiminnassa on paljon pelejä ja leikkejä, kun hieman vanhemmat keskittyvät enemmän eri lajeihin.

Ryske ottaa kahteen ryhmään yhteensä maksimissaan 80 yleisurheilukoululaista. Toiminnassa otetaan tietenkin huomioon koronarajoitukset.

– Meillä on täällä Tammelassa onneksi iso liikuntakeskus. Voimme hajaantua urheilukentän lisäksi yläkentälle ja vaikka pururadalle, kertoo Ryskeen yleisurheilujaoston puheenjohtaja Sirpa Hovila.

Yleisurheilukoulu on tärkeä osa seurojen toimintaa.

– Meidän tarkoituksenamme on tarjota yleisurheilukoulussa lapsille hyvää liikuntaa ja raitista ilmaa. On hieno asia, jos heistä jotkut innostuvat jatkamaan yleisurheilua myös koulun jälkeen.

Ryhmiä jaettu Somerolla

Urjalassa odotetaan aluehallintoviraston ohjeistusta, eikä siellä ole lyöty lukkoon urheilukoulun aloitusaikaa. Somerolla sen sijaan ollaan aloittamassa suunnitellusti 1. kesäkuuta.

Esan yleisurheilukoulu on tarkoitettu 2007–2014 syntyneille lapsille. Koulu kokoontuu kolmesti viikossa Someron urheilukentällä.

Oppilaat on jaettu pienempien ja isompien ryhmiin. Koulu jatkuu 3. heinäkuuta saakka.

– Menemme turvallisuus edellä, viranomaisten ohjeita noudattaen, kertoo Someron Esan yleisurheilujaoston puheenjohtaja Kalle Pomppu.

Esan perinteikkäät tiistaikisat on peruttu toukokuun lisäksi kesäkuulta. Kisojen jatkosta tehdään päätöksiä myöhemmin. FL

Uusimmat

Näkoislehti

5.6.2020

Fingerpori

comic