Urheilu Forssa

Vielä ei ole valmista: FPS:llä riittää paljon töitä

Tehokkaasti viimeistellyt Tuto haki voiton Forssasta.
Tuto vei isonumeroisen voiton Forssasta, mutta FPS:lläkin oli pelissä hetkensä. Tuton maalille noussut FPS:n ainoan osuman tehnyt Paul Manushin. Kuva: Tapio Tuomela
Tuto vei isonumeroisen voiton Forssasta, mutta FPS:lläkin oli pelissä hetkensä. Tuton maalille noussut FPS:n ainoan osuman tehnyt Paul Manushin. Kuva: Tapio Tuomela

FPS:llä riittää vielä töitä ennen kuin joukkue on todellisessa Mestis-iskussa. Forssalaisjoukkue pelasi keskiviikkoiltana viimeisen harjoituspelinsä ennen ensi viikolla alkaa sarjaa, kun se kohtasi tulevan sarjavastuksensa Tuto Hockeyn Forssassa.

Tasaisemmin pelannut ja tehokkaammin viimeistellyt Tuto otti ottelussa selkeän 1–7 (0–1, 0–3, 1–3) -voiton.

– Ei auta, töitä on vielä paljon tehtävänä. Ajoittain peli oli hyvää, mutta paljon meillä on opiskeltavaa. Kovia joukkueita on vastassa, FPS-luotsi Asko Rantanen totesi.

Tuton tahdissa

Avauserän alku mentiin Tuton tahdissa. Turkulaisilla oli hyvä sauma mennä johtoon erän alussa, kun Jukka-Pekka Kurtelius otti kaksiminuuttisen huitomisesta. FPS kesti jäähyn kuitenkin hyvin ja sai erän edistyessä otetta pelistä.

Palloseura selvisi myös Jyri Waajakosken kakkosesta, mutta pian jäähyn loputtua Tuto sai mylläkän Topi Salokannaksen vartioimalle FPS-maalille. Tuton Roope Kallio pääsi vapaasti laukomaan maalin läheltä, eikä maskissa ollut Salokannas voinut hyvälle vedolle mitään.

Peli retkahti forssalaisten kannalta harmittavasti toisessa erässä.

FPS:llä oli erän alussa hyvä mahdollisuus tasoittaa ottelu, kun Tuto sai jäähyn. FPS pyöritti hyvin ylivoimaa, laukoikin muutaman kerran vaarallisesti, mutta Kari Piiroista Tuto-maalilla ei yllätetty.

Erän puolivälissä nähtiin kolme Tuton maalia vajaassa kahdessa minuutissa. Ensin iski Roope Kallio alivoimalla 0–2:een ja vajaata minuuttia myöhemmin Jesper Larinmaa nousi maalille ja luritti vieraat kolmen maalin johtoon.

Tästäkään ei ehtinyt kulua kokonaista minuuttia, kun taululla oli jo 0–4-lukemat. Juho Virtanen ohjasi Juho Mäkelän laukauksen ohi voimattoman Salokannaksen.

Tämän osuman jälkeen erän loppu mentiin enemmän pelailun, kuin totisen kamppailun merkeissä.

Kirivaihde päälle

Kolmanteen erään saatiin vielä säpinää, kun FPS kavensi erän alussa 1–4:ään. Jukka-Pekka Kurtelius tarjoili Paul Manushinille, joka pääsi tälläämään kiekon voimalla ohi TuTo-vahti Piiroisen.

Palloseuralla oli tämän jälkeen kymmenisen minuuttia hyvä ole pelistä, ja muutama hyvä paikkakin, mutta kiri lopahti, kun Okko Kangasniemi pääsi maalin suulta viemään turkulaisvieraat taas neljän maalin johtoon. Tuto teki vielä kaksi ja rumensi FPS:n tappion 1–7:ään.

– Maaleja tulee ryppäissä, kun virheitä paikataan virheillä, Rantanen sanoi. FL

Uusimmat

Näkoislehti

19.9.2020

Fingerpori

comic