Urheilu Somerolla

Vielä kerran huippurinkiin – Someron sunnuntaisessa moukarinheittokisassa luvassa komeita kaaria

Esan moukaritähdet Kosonen ja Liipola hyvässä syyskunnossa.
Somerolla jännättään sunnuntaina, repäiseekö Henri Liipola moukarin yli 75 metrin. Kuva: Lassi Puhtimäki
Somerolla jännätään sunnuntaina, repäiseekö Henri Liipola moukarin yli 75 metrin. Kuva: Lassi Puhtimäki

Somerolla järjestetään sunnuntaina vielä yhdet moukarinheittokilpailut. Someron huippuringissä pitkiin siivuihin tähtäävät muun muassa Esan omat heittäjät Henri Liipola, Jani Pihkanen, lupaava Max Lampinen ja N19- ja N22-sarjojen SE:t uusiksi tällä kaudella viskonut Silja Kosonen.

Mukana ovat myös miesten kauden kotimaan top kymppiin moukarin kesän aikana repäisseet Joensuu Katajan Markus Kokkonen ja Sjundeå IF:n Roope Auvinen.

– Naisissa suuri osa heittäjistä on pistänyt jo pillit pussiin, mutta kokonaisuutena saamme kuitenkin hyvän kattauksen tänne Somerolle, vaikka kausi onkin pitkällä, kertoo valmennusvastaava Kari PIhkanen Someron Esasta.

Moukaripörssin heitti lupaa hyvää

Someron huippuringistä voidaan odottaa syksyisestä ajankohdasta huolimatta pitkiä kaaria.

Somerolla on heitetty tänä kesänä kaksi naisten Suomen ennätystä ja Kososen toimesta on nuorten ennätyksiä kohenneltu peräti neljästi. Kauden kärkimies Aaron Kangas heitti Somerolla heinäkuussa silloisen kärkituloksen 77,82, jota hän myöhemmin kohensi Espoossa 79,05:een.

Pihkasen valmennettava Henri Liipola heitti kauden parhaansa 74,92 heinäkuussa Somerolla. Pihkanen uskoo, että Liipola pystyy onnistuneella heitolla sunnuntaina vielä parempaan.

– Forssan Moukaripörssin ennätysheitto lupaa hyvää. Jos Henkka saa heittoon saman rentouden, moukari lentää pitkälle Somerolla.

Hyviä heittoja on lupa odottaa myös Silja Kososelta.

– Silja on ollut tasaisen kovassa kunnossa koko kauden. En pidä 70 metrin heittoa mahdottomuutena.

Kisa alkaa klo 13

Someron moukarikisa alkaa sunnuntaina kello 13. FL

Lue myös:”Parhaat tulokset ovat tulleet harjoituksissa, ja se ei paljon lämmitä” – Henri Liipola täräytti 88 metrin ennätysheiton Forssan moukaripörssissä

Uusimmat

Näkoislehti

1.10.2020

Fingerpori

comic