Urheilu Forssa

Vielä, kerran Mikko! – Forssan voimanpesä tiukassa kunnossa ennätysjahtiin Lahden messulavalle

Mikko Lehtimäki aikoo lauantaina parantaa omissa nimissä olevaa sotilaskyykyn maailmanennätystä.
Forssalainen Mikko Lehtimäki lähtee parantamaan nimissään olevaa sotilaskyykyn ME-tulosta. Kuva: Tapio Tuomela
Forssalainen Mikko Lehtimäki lähtee parantamaan nimissään olevaa sotilaskyykyn ME-tulosta. Kuva: Tapio Tuomela

Uusi vuosi ja uusi ennätysyritys.

ME-lukemia murskaamaan tottunut forssalainen Mikko Lehtimäki paransi viime syksynä sotilaskyykyn maailmanennätystä hurjaan 160:een Nordic Fitness Expossa Lahdessa.

Lauantaina vahva ja sitkeä Lehtimäki kipuaa jälleen samalle lavalle. Tavoitteena on kyykätä uusi ennätys eli tehdä enemmän kuin 160 toistoa. Sotilaskyykyssä nostetaan tankoa, jossa on rautaa nostajan oman painon verran pyöristettynä ylös lähimpään 2,5 kiloon.

– Viimeksi nostin vähän yli 70-kiloisena 72,5 kilon painoista tankoa. Nyt yritän tiristää oman painoni alle 70 kilon, jolloin voisin nostaa 70 kilon tankoa. Se auttaisi henkisesti ja fyysisesti, Lehtimäki kertoo.

Lehtimäki vei vuosi sitten sotilaskyykyn ME:n Mr Dippinä tunnetulta Jari Lammelta. Lammen entinen ennätys oli 104 toistoa, jota Tammelan Ryskeen nostaja paransi peräti 56 toistolla.

Lampi yritti vastata kesällä Lehtimäen tulokseen, mutta jäi Pohjanmaan Rokulipäivien ennätyskokeessaan 110 toistoon eli kauas Forssan voimanpesän lukemista.

Lehtimäki on ME-yrityksen alla kovassa kunnossa ja voi odottaa Lahdesta hyvää tulosta. Hän on pysynyt terveenä ja harjoitellut hyvin.

– Olen tyytyväinen, jos pystyn 161–162 toistoon. Se on se ensimmäinen tavoite. Jos pääsen yli 160:n, uskon, että yleisön tuella menee vielä jonkin verran enemmän.

Kaksipäiväinen Nordic Fitness Expo on iso kaksipäiväinen kuntoilualan tapahtuma, jossa vierailee vuosittain noin 20 000 kävijää. Messujen, seminaarien ja näytösluonteisten lajien lisäksi ohjelmassa ovat muun muassa Classic Bodybuildingin ja Bikini Fitnessin SM-kilpailut.

Lehtimäki nostaa messulavalla lauantaina kello 13.30 aikoihin.

– Vaikka nämä ovat kauheita, ne ovat samalla myös hienoja hommia, Lehtimäki toteaa MM-urakastaan.

Lehtimäki ei ole noviisina asialla, sillä hänellä on sotilaskyykyn lisäksi hallussaan kaksi maailmanennätystä sotilasmaastavedossa. Lehtimäki paransi ensin Jari Lammen nimissä olleen maastavedon ennätyksen 313:sta 404:ään, sen jälkeen hän on korjaillut 1,5 x omalla painolla tehtävän sotilasvedon ME:tä 126:een.

Vuosi sitten Lehtimäki oli hetken aikaa sitä mieltä, että ennätykset saavat olla nyt tässä, mutta niin vaan voimailijan mieli saatiin muuttumaan.

– Messujen järjestäjä KP Ourama oli kaipaillut lavalle ohjelmaa ja managerinani toimiva Markku Savolainen tuli kysymään minulta, kiinnostaisiko uusi ennätyskoe. Lähdin mukaan, koska onhan tämä taas ainutlaatuinen tilaisuus päästä nostamaan ison yleisön eteen, Lehtimäki kertoo. FL

Uusimmat

Näkoislehti

2.7.2020

Fingerpori

comic