Urheilu Figueira Da Foz/Forssa

Vihdoin tuli paikka näyttää: Forssalainen Kalle Viippo hienosti kuudes F1-veneiden MM-startissa Portugalissa

Moottorin vaihto heikensi lähtöpaikkaa, vauhtia kuitenkin löytyi.
Kalle Viippo piti kesällä ajotuntumaa yllä ajamalla kaksipaikkaisella F1-veneellä Pyhjärvellä. Kuva: Lassi Puhtimäki / FL
Kalle Viippo piti kesällä ajotuntumaa yllä ajamalla kaksipaikkaisella F1-veneellä Pyhjärvellä. Kuva: Lassi Puhtimäki / FL

Forssalainen Kalle Viippo pääsi vihdoin näyttämään vauhtiaan kilpaveneilyn kuninkuusluokassa F1-veneiden MM-sarjassa. Viippo ajoi ensi kertaa sarjassa maaliin saakka ja oli komeasti kuudes perjantaina Figueira Da Fozissa Portugalissa ajetussa osakilpailussa.

– Tyytyväinen täytyy olla, etenkin kun lähtöpaikka oli huono. Aika-ajot menivät sinänsä hyvin, mutta lämmittelyssä moottori hajosi ja se jouduttiin vaihtamaan. Vaihto tiputti minut viimeisten joukkoon, kun muutamalta muultakin kuskilta jouduttiin moottori vaihtamaan. Meinasi taas usko loppua, mutta onneksi kisa meni hyvin, Portugalista tavoitettu Viippo kertoo.

13. lähtöruudusta startannut Viippo ajoi hienon kisan ja pystyi ohittamaan monta kilpakumppania. Maalissa hän oli seitsemäs, mutta nousi vielä yhden sijan, kun edellä maalin tullut Ranskan Peter Morin sai kierrosrangaistuksen ja putosi forssalaisen taakse.

Viipon tallikaveri Jonas Andersson ajoi kisan voittoon. Viippo oli osakilpailun paras suomalaiskuski, esimerkiksi lajin maailmanmestari Sami Seliö jäi taakse.

– Hyvältä tuntuu etenkin tallin puolesta. Minä en päässyt edellisessä kisassa edes starttaamaan ja Jonaskin joutui keskeyttämään. Nyt saimme näyttää, että kulkua löytyy, Viippo sanoo.

Vielä parempaa haussa

Lauantaina ajetaan toiset aika-ajot ja sunnuntaina viikonvaihteen toinen MM-osakilpailu. Sen jälkeen koronan typistämä F1-kausi on paketissa.

– Toivotaan nyt, että moottori kestää ja saamme hyvän aika-ajon. Vauhtia kyllä löytyy, pystymme taistelemaan kärkisijoista, jos saamme hyvän lähtöpaikan, Viippo kertoo. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic