Urheilu Forssa

Viime kauden parhaaksi kuudenneksi pelaajaksi valittu Petra Noponen jatkaa Alun Korisliiga-joukkueessa

"Noponen on joukkuepelaaja ja henkisesti vahva."
Viime kauden parhaaksi kuudenneksi pelaajaksi valittu Petra Noponen jatkaa Alun Korisliiga-joukkueessa. Kuva: Tapio Tuomela
Viime kauden parhaaksi kuudenneksi pelaajaksi valittu Petra Noponen jatkaa Alun Korisliiga-joukkueessa. Kuva: Tapio Tuomela

Kesken jääneen naisten Korisliigakauden parhaaksi kuudenneksi pelaajaksi nettiäänestyksessä valittu Petra Noponen on tehnyt Forssan Alun kanssa vuoden mittaisen jatkosopimuksen.

174-senttinen laituri teki viime kaudella naisten Korisliigassa keskimäärin 7,5 pistettä ja otti 3,0 levypalloa peliä kohden. Alun manageri Jyrki Tulander kuvailee Noposta henkisesti vahvaksi joukkuepelaajaksi ja kovaksi työntekijäksi, joka on loistava puolustaja ja hyvä heittäjä.

– Petra oli viime kauden joukkueestamme se ykkösoptio jatkamaan Alussa. Myös päävalmentaja Aleksi Suominen halusi hänen jatkavan joukkueessa juuri edellä mainituista syistä, Tulander toteaa.

Ajaminen jää pois

Tapiolan Hongan kasvatti on voittanut Viron mestaruuden ja edustanut Suomea universiadeissa Italian Napolissa. Ennen Alkua Lappeenrannan Catzia edustanut Noponen on ehtinyt kuitenkin pari kertaa pohtia uransa lopettamista. Nyt sellaista tuskin on näköpiirissä, sillä Turun yliopistossa kauppatieteiden maisteriksi opiskellut ja muutaman kurssin kuluttua valmistuva Noponen muuttaa syksyn aikana Forssaan.

– Ajaminen yksin Turusta Forssaan ja takaisin oli viime kaudella pieni stressitekijä. Nyt kun ajaminen jää pois ja saan enemmän aikaa itselleni, minusta tulee varmasti aiempaa parempi pelaaja, Noponen näkee.

Noponen halusi jäädä Alkuun paristakin syystä. Ensinnäkin Alku on hoitanut sovitut asiat pelaajan suuntaan hyvin ja toiseksi, viime kausi jätti Noposelle pelillisiä asioita hampaankoloon.

– Homma jäi koronan takia kesken. Pelimme alkoi sujua juuri kun kausi keskeytettiin. Kokoonpano tulee varmaankin muuttumaan viime kaudesta, mutta tuntuu kivalta jatkaa Alussa, kun emme saaneet viime kaudesta kunnon päätöstä.

Noponen sanoo, ettei häntä ole harmittanut aloittaa pelejä penkiltä.

– Olen vähän jännittäjätyyppi ja minulle on sopinut aloittaa penkiltä. Toisaalta olisi kiva saada enemmän vastuuta.

Koronatauon aikana Noponen on ollut maajoukkueleirityksellä kuuden viikon ajan. Lisäksi hän on tehnyt paljon omatoimitreeniä etenkin ulkona ja kehittänyt sellaisia osa-alueita, joita ei ehkä normaalitilanteessa ehtisi. Tällä hetkellä kesätöitä kotiseudullaan Espoossa tekevä Noponen vakuuttaa, että motivaatio on tulevaa kautta ajatellen huipussaan.

Seitsemän sopimusta

Alulla on Noposen jälkeen seitsemän pelaajasopimusta ensi kaudesta. Noposen lisäksi joukkueessa pelaavat paluun tehnyt Mia Loyd, maajoukkueen pelinrakentaja Anni Mäkitalo, Jenna Toivonen ja A-ikäiset Fia Hellsten, Olivia Latva sekä Emilia Kilpinen.

– Kaikkien viime kaudella joukkueessa pelanneiden kanssa jatketaan neuvotteluja. Jos Ella Salmisen kanssa päästään sopimukseen, haemme nelospaikan jenkkipelaajaa. Jos ei päästä, suunnitelmia mietitään uudestaan, kertoo manageri Tulander. FL

Uusimmat

Näkoislehti

10.8.2020

Fingerpori

comic