Urheilu Forssa

Viime kauden tehopelaajiin lukeutunut Keke Calloway jakaa Alussa

Viime kaudella parhaillaan 37 pistettä tehnyt takapelaaja halusi itse jatkaa Forssassa.
Keondria "Keke" Calloway kuului viime kaudella Alun tehokkaimpiin pelaajaan 16,6 pisteen keskiarvollaan. Kuva: Lassi Puhtimäki
Keondria "Keke" Calloway kuului viime kaudella Alun tehokkaimpiin pelaajaan 16,6 pisteen keskiarvollaan. Kuva: Lassi Puhtimäki

Naisten Korisliigakauteen valmistautuva Forssan Alku solmi viikonloppuna yhdeksännen sopimuksensa, kun Keondria ”Keke” Calloway jatkaa joukkueessa.

Calloway saapui Forssaan viime vuoden tammikuussa ja ehti pelata 10 sarjapeliä ennen kuin koronapandemia keskeytti koko kauden. 2–3-paikkojen pelaaja heitti parhaimmillaan 37 pistettä ja keskiarvo nousi päälle 16 pisteen. Kolmen pisteen heitot upposivat yli 40 prosentin tarkkuudella ja levypallojakin 170-senttisen takapelaajan käsiin jäi 3 ottelua kohden.

– Keke oli itse meihin yhteydessä agenttinsa kautta. Agentti kertoi, että Kekeä pidettiin meillä niin hyvin, että hän haluaisi tulla takaisin Forssaan. Se toki helpotti meitä neuvottelutilanteessa, Alun manageri Jyrki Tulander kertoo.

Koska sopimukseen päästiin, myös Alun leirissä oltiin luonnollisesti tyytyväisiä Callowayn panokseen.

– Hän oli aluksi ujo, mutta paransi kun pelaajat tulivat tutuiksi. Keke on myös hyvä puolustaja. Jalat liikkuvat niin hyvin, että hän pystyy puolustamaan itseään pienempiäkin pelaajia. Kaikki viime kauden pelaajat halusivat hänet takaisin joukkueeseen.

– Jos jotakin heikkoutta hakee, Keken pitää uskoa itseensä vielä enemmän, vaikka vaikea on mennä niin sanomaan pelaajasta, joka tekee parhaimmillaan lähes 40 pistettä. Itseluottamusta lähdetään kasvattamaan meillä, Tulander toteaa.

Alulla on koossa nyt yhdeksän sopimusta ensi kaudelle. Verkot on Tulanderin mukaan vesillä vielä 1-2 pelaajan suhteen.

Viime kaudella Alun parhaimpiin pelaajiin lukeutunut, kokenut maajoukkuepelaaja Taru Tuukkanen on aloittanut työt kiinteistövälittäjänä. Työt painottuvat iltoihin ja viikonloppuihin. Tulander myöntää, että työtilanteen johdosta Tuukkasen jatko Alussa näyttää huonolta, mutta vielä manageri ei ole luovuttanut Tuukkasen kosiskelua.

Naisten Korisliiga käynnistyy 8. lokakuuta. Alku pelaa ensimmäisen pelinsä 11. lokakuuta Kouvolassa Kouvottaria vastaan. FL

 

Lue myös: Lisää heittovoimaa ja korilleajojen uhkaa

Uusimmat

Näkoislehti

1.10.2020

Fingerpori

comic