Urheilu Forssa

Viisi palloilijaa kohtasi 100 metrin juoksussa – kuka oli nopein? Katso video juoksusta nettisivuiltamme

Koko palloilijaviisikko ylsi hienoihin aikoihin Forssan Salaman haastejuoksussa.
Lassi Nordman (vas.) oli 100 metrin juoksun nopein. Manu Kuisma, Samuli Virtanen, Oskari Kaseva ja Leevi Kainulainen antoivat tiukan vastuksen. Kuva: Lassi Puhtimäki
Lassi Nordman (vas.) oli 100 metrin juoksun nopein. Manu Kuisma, Samuli Virtanen, Oskari Kaseva ja Leevi Kainulainen antoivat tiukan vastuksen. Kuva: Lassi Puhtimäki

Kun kori, -jalka- ja pesäpalloilija sekä jääkiekkoilija ja salibandyn pelaaja asettuvat lähtöviivan taakse sadan metrin juoksussa, voittajan ennustaminen ei ole helppoa. Kilpailijoiden keskuudessa suosikki vaikutti olevan yleisurheilutaustaa omannut koripalloilija Oskari Kaseva, joka oli myös Forssan Salaman nuorisovalmennuspäällikkö Atte Lahden suosikki. Vasta 16-vuotias Jokioisten Koetus Junioreiden pesäpalloilija Lassi Nordman sai kannatusta ainakin pesäpalloväen keskuudessa.

Ennen starttia koko viisikko vaikutti rennolta, mutta pinnan alta saattoi havaita pientä jännitystä. Vaikka kisa oli leikkimielinen, myönsivät Nordman ja jalkapalloilija Manu Kuisma, että urheilija lähtee aina tosissaan voittamaan.

Kaseva kertoo tulleensa keskiviikkoaamuna neljältä kotiin viikon Espanjan-matkalta, joten olo ei ole tuorein mahdollinen.

 

Salibandymies Leevi Kainulainen ja jääkiekkoilija Samuli Virtanen myönsivät, että harjoitteleminen 100 metrin juoksua varten on jäänyt vähiin.

– Saa nähdä, kestääkö kunto loppuun asti. Tällä matkalla tarvitaan jo nopeuskestävyyttä, pelkkä nopeus ei riitä, kaksikko tiesi kertoa ennen kisaa.

Atte Lahti sanoo samaa.

– Jos olisimme halunneet mitata pelkkää räjähtävää ja maksiminopeutta, matka olisi ollut 60 metriä. 100 metrillä vaaditaan myös kestävyyttä, lopussa tekniikka saattaa hajota ja kroppa lähteä heilumaan, Lahti pohti.

Hän arveli, että voittajan aikaa on alle 13 sekuntia. Vertailun vuoksi, Forssan Salaman miespikajuoksija Marko Petäjä painelee satasen noin 12 sekuntiin.

 

 

Startti tapahtuu ja porukan isokokoisin Kaseva on myös nopein, vaikka antaa muille sen verran tasoitusta, että hyväksyy lähtemisen ilman telineitä. Puolimatkassa Kaseva on vielä kärjessä, mutta ulkorataa kiitävä Nordman alkaa lähestyä. Hieman ennen maalia Nordman ohittaa Kasevan ja painelee voittoon. Kaseva kestää toiseksi ja Virtanen runttaa kolmanneksi ennen Kainulaista ja Kuismaa.

Tulostaso on huima. Nordmanin voittoaika on 12,05. Kasevan aika on 12,19, Virtasen 12,49, Kainulaisen 12,86 ja Kuisman 13,01.

– Täysillä vedin, ei ehtinyt katselemaan ympärilleen, voittaja toteaa vaatimattomasti.

– Ei voi laittaa matkaväsymyksen piikkiin, kaveri oli parempi, Kaseva myöntää rehdisti.

 

Kaikki kilpailijat vaikuttavat tyytyväisiltä taiston tauottua. Sitä on myös Lahti.

– Taso oli positiivinen yllätys ja kertoo siitä, että kaikki olivat mukana tosimielellä. Myös yleisöä oli selvästi enemmän kuin viikkokisoissamme yleensä. Seuroille kiitos siitä, että lähtivät heti mukaan haasteeseen. En näe mitään syytä, miksei tätä uusittaisi ensi vuonna. Silloin voimme tehdä tapahtumasta yhdessä muiden seurojen kanssa vielä isomman, Lahti kiittelee. FL

Uusimmat

Näkoislehti

10.8.2020

Fingerpori

comic